Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır…

Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. kuruluş yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu’nun ilçe protokolünün tebriklerini kabul etmesinin ardından, resmi kutlama töreni için Cumhuriyet Meydanı’na geçildi.
Törene Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan ve Cumhuriyet Başsavcısı Engin Sağlam’ın yanı sıra, daire amirleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende ilk olarak Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ile Belediye Başkanı Ali Özkan, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.
İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmenleri Macide Nurten Doğramacı ile Muhammet Fatih Çolak’ın sunumuyla gerçekleşen törende, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın önemini belirten konuşmayı Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu yaptı.
Yolcu, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen ve kurtuluş savaşını taçlandıran Cumhuriyetin, ülkenin müreffeh devletler seviyesine ulaşmasına katkıda bulunduğunu anımsattı.
Cumhuriyetin kurulması ile birlikte Türkiye’nin Dünya sahnesinde hak ettiği yeri alabilmesi ve ilelebet payidar kalabilmesi yolunda güçlü bir irade ortaya konulduğunu hatırlatan Kaymakam Yolcu; “Cumhuriyet ülkemizde sadece bir yönetim şekli olmanın çok ötesinde bir anlam ifade etmektedir. Bundan yaklaşık 3 buçuk ay önce gerçekleşen 15 Temmuz terör kalkışması kötü niyetli insanların ülkemiz ve milletimizi hedef almak için neler yapabileceğini ve asil milletimizin demokrasi ve cumhuriyetine sahip çıktığında bu hainleri nasıl alt edeceğini de göstermiştir. Bizleri bölmeye çalışan dahili ve harici düşmanlarımızı tanıdığımız müddetçe hiçbir güç bizleri yıkamayacaktır. Türk milleti, kendisine emanet edilen Cumhuriyet’e bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacaktır.” dedi.
Kaymakam Yolcu’nun konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Şeyma Ekeren ile kompozisyon dalında birinci olan Anadolu Lisesi Öğrencisi Livanur Torun, eserlerini okudu. Konuşmaların ardından Anadolu Lisesi Folklor Ekibi ile Bursa Hüdavendigar Mehter Takımı’nın gerçekleştirdikleri gösteriler büyük alkış aldı.
Tören; şiir, kompozisyon ve atletizm müsabakalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle devam etti. Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Engin Sağlam, Baro İlçe Temsilcisi İbrahim Emir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ile Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam tarafından öğrencilere kupa ve hediyeler verildi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama, Karacabey Ortaokulu bandosu eşliğinde tüm okulların gerçekleştirdiği resmi geçit töreniyle sona erdi. Törenin ardından Cumhuriyet Alanı – Şehitlik – Akçasusurluk – Hayırlar – Çeşnigir – Çamlıca Mahalleleri güzergahında düzenlenen bisiklet turu yapıldı.
Cumhuriyet’in 93. yıl dönümü kutlamalarında, akşam saat 19.00’da Karacabey Belediyesi öncülüğünde Cumhuriyet Fener Alayı Yürüyüşü düzenlendi. M. Fehmi Gerçeker Stadı’nda toplanan vatandaşlar, ellerinde meşale ve Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında birçok vatandaş da evlerinin balkonlarından alkışlarla Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.