“Cumhuriyet ilelebet payidar kalacak!”

Virüs salgını nedeniyle Cumhuriyet Bayramı sönük geçti

Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi koronavirüs önlemleri altında Karacabey’de de kutlandı.

         Geçtiğimiz 28 Ekim Çarşamba günü Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, dün de düzenlenen kısa bir etkinlikle devam etti.

         Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yıl dönümü kutlama programı kapsamında dün, Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, ilçe protokolünün tebriklerini kabul etti. Kaymakamlıkta gerçekleşen tebriklerin kabulü sonrası Cumhuriyet Alanı’ndaki törene geçildi.

         Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Günay, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, STK temsilcileri, eğitim camiası ve vatandaşların katıldığı buradaki törende ilk olarak Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu ile Belediye Başkanı Ali Özkan, halkın bayramını kutladı.

         Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından kutlama programında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunun önemine dikkat çekti.

         Kurtbeyoğlu, anlamlı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 97. Yılını gururla ve büyük bir sevinçle kutluyoruz. Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim 1923 günü, Türk Milleti’nin hür ve bağımsız yaşama savaşını da zaferle noktalanmasını ifade etmektedir. Türk Milleti’nin “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ilan ettiği Cumhuriyetimiz, binlerce yıllık bir tarih ve devlet geleneğimizin, bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirasının, zor şartlarda elde edilmiş bir kazanımıdır. Türkiye Cumhuriyet 97 yıldır çokça badireler atlatmış, maalesef içten ve dıştan saldırılara, ihanetlere uğramış, ancak karşısına çıkan her türlü zorluğun üstesinden gelmiştir. Bugün her çeşitten ihanetlere, saldırılara rağmen milli birliğini yücelten Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugünlere Cumhuriyetimizin kazanımları ile ulaşmıştır. Övünerek ifade etmeliyim ki, Türkiye Cumhuriyet Devleti Türk Milleti’nin ortak eseridir, vazgeçilmez varlığıdır.

         Dünya hızla gelişmekte ve değişmektedir. Bu gelişim ve değişime ayak uydurabilmek için daha çok çalışmak, daha çok üretmek zorundayız. Her alanda üreten bir toplum olmanın temeli ise ancak, eğitim ile mümkündür. Kısacası eğitim, üretim ve iş disiplini hayatımızın vazgeçilmez yüksek standartlı unsurları olmalıdır ki başarıyı elde edelim, hem kendimizi hem de Cumhuriyetimizi yüceltebilelim.

         Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyaya baktığımızda maalesef neredeyse her komşu ülkede ekonomik kriz, kargaşa ya da savaşları görüyoruz. Sağlam temellere dayanan bir devletin olmayışı, birlik ve beraberliğin bulunmayışı çokluk içinde birliğin temin edilmemiş olması ne yazık ki, kan, gözyaşı ve savaşlara davetiye çıkarmaktadır. Ülkemizin açısından baktığımızda da doğusu ve batısı ile Akdeniz’den Kafkaslar’a, güney sınırlarımızdan batı sınırlarımıza kadar çok ciddi sıcak gelişmelerin olduğunu görmekteyiz. Bu ortamda Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve yaşatmak ortak paydasında hiçbir ayrı, gayrımızın olmaması önceliğimiz olarak görülmektedir.

         Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin temellerini atan ve nu koruma için canını veren aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş felsefesine, demokratik, laik ve sosyal, hukuk devleti olma özelliklerine, demokrasi ve insan haklarına bağlılığına, bir ve bütün olarak varlığına, güven ve huzur içerisinde, birlik ve beraberlikle, mutlu bir gelecek içinde olacağımıza olan inançla Cumhuriyet Bayramı’nızı kutluyorum.”

         Hızla yayılan ve her geçen gün büyük tehlike saçan Koronavirüs salgınına da değinen Kaymakam Kurtbeyoğlu, “Bilindiği üzere tüm dünya ile birlikte ülkemizde Covid-19 adı verilen virüs salgını ile karşı karşıyadır. Bugün itibariyle ülke geneli olduğu gibi ilçemizde de çok kritik anlar yaşamaktayız. İklim şartlarının da etkisi ile virüs çok hızlı yayılmakta ve maalesef ölümlere kadar giden ağır hastalık durumlarına yol açmaktadır. Beklentinin çok üzerinde arttığı görülen virüs ile etkili mücadele ancak tedbirle mümkündür. Umursamazlık, uyarı ve tedbir kararlarına uyulmaması bizleri ve sevdiklerimizi geri dönüşü olmayan durumlara düşürmektedir. Daha sağlıklı günlerde sevdiklerimizle birlikte olabilmek adına bugünlerde; maske-mesafe-temizlik kurallarına sıkı sıkıya uymak hem kişisel hem toplumsal hem de ahlaki bir sorumluluktur” dedi.

         Virüs salgını nedeniyle sönük geçen Cumhuriyet Bayramı kutlama programı Kaymakam Kurtbeyoğlu’nun konuşmasının ardından sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.