Çok çalışmalısınız!

Çok çalışmalısınız!
Uğur Dershaneleri Genel Müdürlüğü ile Bahçeşehir Üniversitesi önderliğinde ve Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen “Değişen Üniversite Sınav Sistemi” konulu panel büyük ilgi gördü.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde programa Milli Eğitim Şube Müdürleri; Emin Dingin ve Mehmet Aydın, okul müdürleri, dershane yöneticileri, öğretmenler, veliler ile çok sayıda 10. ve 11. sınıf öğrencileri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Uğur Dershaneleri Karacabey Şubesi Kurucusu Mehmet Yıldız, tüm katılımcılara, ilgilerinden dolayı teşekkür etti.
Uğur Dershaneleri Eğitim Öğretim Koordinötürü Alparslan Alemdar ile ÖSS Koordinatörü Turgay Polat, öğrenciler açısından hayati önem taşıyan yeni üniversite sınav sisteminin tüm yönleriye katılımcılarla paylaştı.
Uğur Dershaneleri Eğitim Öğretim Koordinötürü Alparslan Alemdar, yeni üniversite sınav sisteminin teknik yönlerini ele alırken, ÖSS Koordinatörü Turgay Polat ise, geçmiş ile şimdiki üniversite sınav sistemi arasındaki farkları ortaya koydu.
2010 yılında başlayacak ‘Yeni Üniversite Giriş Sistemi’nin 2 aşamadan oluşacağını belirten Uğur Dershanesi uzmanları, YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ile LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) hakkında bilgiler verdi.
LYS’nin YGS’den daha zor olduğuna dikkat çeken konuşmacılar, “YGS’de öğrencilere ortak alan derslerinden sorular yöneltilecek. Temel Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler’den 180 soru ve 180 dakika olacaktır. Öğrenciler bu bölümde aldıkları puanın bir kısmını ikinci bölümde kullanacaklardır. Ancak LYS’ ye sadece temel matematik ve temel Türkçe dersinin etkisi olacaktır. Bu bölümden alınan puanlar MYO ve özel yetenek sınav baraj puanını belirleyecektir. Bu sınavda belirlenecek barajı geçemeyen öğrenciler ikinci aşamaya giremeyeceklerdir. Bu bölümde ayrıca, derse bağlı olmayan muhakeme gücü yüksek, yorum becerisi ağırlıklı sorular sorulacaktır.
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’de ise, İkinci aşama sınavı haziran ayının sonuna doğru farklı günlerde toplam 5 oturumda yapılacaktır. LYS-1’de Matematik, Geometri ve Analitik Geometri, LYS-2’de Fizik, Biyoloji ve Kimya, LYS-3’te Edebiyat, Dil Anlatım ve Coğrafya (1), LYS-4’te Tarih, Coğrafya (2) ve Felsefe Grubu, LYS-5’te ise Yabancı Dil derslerinden sorular gelecek. Her oturumda farklı bir test uygulanacaktır. LYS’de her testte 120 ile 150 arası soru bulunacak. Sorular mevcut ÖSS’nin ikinci bölümüne benzeyecek. Öğrenciler girmek istedikleri yükseköğretim programının puan türüne göre hangi oturuma katılacaklarına karar verecekler. Burada mevcut sistemdeki SAY-MF, EA-TM, SÖZ-TS, DİL-YD puanına karşılık gelecektir. Ancak bazı bölümlerin puan türü değişebilir. Sınava katılacak öğrenciler girdikleri testlere göre farklı puanlar alacaklar. Öğrencilerin her ders için ayrı puanı hesaplanacak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.