“Çocuk istismarına karşı topyekün mücadele”

Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Kurur, partisinin çocuk istismarına karşı başlattığı topyekün mücadele ile ilgili çalışmasının kamuoyuyla paylaştı. Çocuğa yönelik cinsel istismarın son yıllarda artması üzerine Vatan Partisi’nin harekete geçtiğini belirten Başkan Kurur, bu konuda Vatan Partisi Öncü Kadınlar’ın, çocuğa cinsel istismarın önlenmesi için seferberlik ilan ederek bir çalışma başlattığını kaydetti.
Öncü Kadınlar’ın İstanbul, Ankara ve İzmir’de çocuk istismarına yönelik çalıştaylar yaptığını ifade eden Hüseyin Kurur, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Siyasetçilerin ve hukukçuların, sosyal güvenlik uzmanlarının ve gazetecilerin, demokratik kitle örgütü temsilcilerinin ve akademisyenlerin katıldığı toplantılarda; çözüm odaklı konulara dikkat çekildi. İnsanların ruhsal ve cinsel beraberliklerinin sevgide buluşmasının önemli bir mutluluk kaynağı olacağı vurgulandı.
Çocuğun istismarında buluşan bir şey yoktur, tek taraflıdır ve büyük bir suç vardır. Dayatma ve zorlama tecavüzdür. Şunun da altını çizmek gerekir ki, bunun kültürel ve ekonomik sebepleri vardır. Ortaçağ’dan gelen kadın ve erkeği birbirinden ayıran feodal kalıntıların yaşadığı toplumlarda, bu tür suçların söz konusu olduğunu görüyoruz.
Şimdi daha da önemlisi emperyalist kültürün toplumumuzda açtığı ağır yaralar var. Çocuklarımızın uçurtmalarını özgürce uçuracakları ülkeyi özlüyoruz. Çocuklarımızın hayalleri ve umutları göklerde hep dalgalansın istiyoruz.
Bu noktada, Vatan Partisi Öncü Kadınlar’ımızın çalıştaylar sonrası alınan 10 maddelik kararlar şöyledir;
1- Çocuklar milli, bilimsel, eşit bir eğitime kavuşmalıdır. Tarikat ve cemaat okulları ile yurtları kamulaştırılmalıdır.
2- Çocuğun yaratıcılığını öne çıkaran bir sistem inşa edilmelidir. Sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetleri desteklenmelidir.
3- İstismar konusunda ciddi bilgi kirliliği mevcuttur. Bakanlıklar eliyle çocuk istismarıyla mücadele stratejisi belirlenmelidir.
4- Sağlık hizmetleri kolay ulaşılabilir olmalı. Mağdur çocuk ve ailenin tedavi ve rehabilitasyon giderleri devlet tarafından karşılanmalıdır.
5- Çocuğun ve ailenin adalete ulaşımı kolaylaştırılmalı ve mağduriyet yaratan uygulamalara ilişkin tedbirler alınmalıdır.
6- Kimyasal hadım ve idam gibi hükümet tarafından ortaya atılan tartışmalar gündemden ve yasa tasarısından çıkarılmalıdır.
7- Güvenlik birimleri, öğretmenler, doktorlar ve çocuklarla temas eden bütün uzmanlar düzenli olarak eğitilmeli ve denetlenmelidir.
8- Çocuk pornosu, çocukların fuhuşa sürüklenmesi gibi toplumun tamamını tehdit eden suçlar ile mücadele ciddiyetle yürütülmelidir.
9- Çocuk kaçıran ve kamplarında istismar vakalarının yaşandığı açığa çıkan PKK ve her türlü terör örgütüyle mücadele kararlılıkla sürdürülmelidir.
10- Cumhuriyet değerlerini egemen kılacak, birlik ve bütünlüğünü sağlayacak milli bir hükümet için çalışılmalıdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.