Çocuk Hakları Günü’nde öğrencilerden Dingin’e ziyaret

Murat Hüdavendigar İlkokulu öğrencileri ’20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’i ziyaret etti.
Ziyarette söz alan Murat Hüdavendigar İlkokulu Müdürü Murat Ağırman günü anlam ve önemi doğrultusunda bir konuşma yaptı.
Ağırman, “20 Kasım, her yıl tüm dünyada, Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Çocuk hakları, dünyadaki tüm çocukların sahip olduğu evrensel haklardır ve bu hakların korunması oldukça önemlidir. Çocuk hakları gerçeği, Dünya devletlerinin gündemine 29 yıl önce geldi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, çocukların maruz kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla 20 Kasım 1989 tarihinde “Çocuk Hakları Sözleşme’sini imzalamıştır. 193 ülke, bu sözleşmeyi kabul etmiş olup Türkiye’de sözleşmeyi 14 Eylül 1990 tarihinde imzalamış ve 1995 yılında da onaylamıştır. Çocuk Hakları Sözleşmesi ile tüm çocukların başta yaşama, vatandaşlık, sağlık, eğitim, istismar ve ihmalden ve ekonomik sömürüden korunma haklarını güvence altına alınması hedeflenmiştir.” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise konuşmasında, “Bu günün önemine binaen yapılmış olan bu ziyaret için sizlere teşekkür ediyorum. Her çocuk umuttur, sevgidir, sevinçtir, gelecektir. Başta sizler olmak üzere tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum.” ifadelerinde yer verdi.
Ziyaret sonunda Dingin öğrencileri hediyeler vererek uğurladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.