Çırçır Sefası bugün Karacabey’de sahnede!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yaz sezonuna Ramazan ayı ile birlikte “Merhaba” dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, tiyatroya gitme olanağı bulunmayan çevre yerleşimlerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile buluşturmak ve şehirle kültürel bağı güçlendirmek amacıyla başladığı ‘Her Yerde Tiyatro’ kapsamında yaz boyunca 2 ayrı oyunla seyircilerle buluşacak. 13 Haziran Salı (Bugün) Saat:21.30’da Karacabey’de Çırçır Sefası, 20 Haziran Salı Saat:21.30’da Yeniköy’de Çemberimde Gül Oya adlı oyunlar sanatseverler için sahnelenecek.
Çırçır Sefası
Gökhan Bulut tarafından uyarlanan oyun, Murat Liman’ın yönetmenliğinde sahneleniyor. Müziklerinin Ömer Göktepeliler imzası taşıyan oyunun ilk gösterimi dün Bursa Kent Müzesi Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Çırçır Sefası, ‘Mandıra sefası’ adlı Karagöz oyunun ortaoyunu uyarlaması. Oyun tüm ortaoyunlarında olduğu gibi Kavuklu’nun yanlış algılamaları ve saflığından yararlanan sözde uyanıkların neden olduğu olaylar çerçevesinde gelişiyor.
Çemberimde Gül Oya
Geleneksel tiyatronun köy seyirlik biçimini eksen alarak, farklı tekniğe sahip metinlerden bölümlerin harmanlanmasıyla Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Kazım Güçlü tarafından kurgulanan ve yönetilen Çemberimde Gül Oya, türünün bir yansıması olarak ve yer yer seyirciyi de içine alarak keyifli bir seyir imkânı sunuyor.
Köy seyirlik oyunlarından Çeşme Başı, Ana Kız Atışması, Kasap ve Sınır Taşı Oyunları, gündelik hayatta karşılaşılan gariplikleri hiciv yoluyla aktarırken; oyunlar arası geçişler de halk müziğin bilinen türküleri ile sağlanıyor. Oyunun ilk gösterimi, 5 Haziran’da Beşevler Bölge Parkı’nda (Karafatma Meydanı) gerçekleştirilecek. Ramazan ayı boyunca merkez ilçelerde sahnelenecek oyunlar, Ağustos itibariyle de köylerde tiyatroseverlerle buluşacak.
ÇIRÇIR SEFASI
13 Haziran Salı KARACABEY Saat: 21.30

ÇEMBERİMDE GÜL OYA
20 Haziran Salı KARACABEY (YENİKÖY) Saat: 21.30

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.