Çiftçiye ÇKS uyarısı!

Karacabey Ziraat Odası, 2020 Üretim Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının başladığını duyurdu. Bilgilendirmede, ÇKS Yönetmeliği ve Genelgesi’nde belirtildiği üzere, 01 Eylül 2019 tarihinde başlayan başvuruların 30 Haziran 2020 mesai bitimine kadar süreceği kaydedildi.
Ziraat Odası’ndan yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Üreticilerimizin, Bakanlığımızca uygulamada olan Mazot-Gübre Desteği, Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği, Sertifikalı Tohum Üretimi Desteği, Sertifikalı Fidan/Çilek Fidesi ve Standart Fidan Kullanımı Desteği, İyi Tarım Uygulamaları Desteği, Organik Tarım Desteği, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Hububat- Baklagil Fark Ödemesi Desteği, Küçük Aile İşletme desteği, Yem Bitkileri desteği ve Lisanslı Depoculuk gibi desteklemelerden faydalanabilmeleri için ÇKS’ye kayıtlı olma zorunluluğu bulunmaktadır.
Bu kapsamda çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve bahsedilen desteklemelere müracaat edebilmeleri için arazilerinin bulunduğu İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’ne gerekli başvuru evrakları ile müracaat etmeleri gerekmektedir.
30 Haziran 2020 tarihine kadar başvuruda bulunmayan üreticilerimiz Bakanlığımızca uygulamada olan ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinden yürütülen desteklemelerden faydalanamayacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.