Çiftçinin kar sevinci

Son birkaç gündür Karacabey’i etkisi altına alan kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, kar yağışı ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘Bereketli bir yılın başlangıcı olacak.” dedi.
Kar yağışının toprağa çok sayıda fayda sağlayacağına dikkat çeken Erdem, “Doğal yollardan gelen her şey çiftçiye yarar sağlar. Kar yağışı ile göletlerimiz doldu. Topraktaki bazı hastalıklar bu sayede önlenmiş olacak. Buna bağlı olarak kar yağışı verimi de pozitif yönde etkileyecek. İlçemizde 683 bin dekar ekili arazi var. Bu kar yağışı inanıyorum ki bereketli bir yılın başlangıcı olacaktır.” dedi.
Türkiye’nin en önemli tarım bölgelerinden olan Karacabey’de geçtiğimiz Cuma akşamından bu yana devam eden kar yağışı, bölge çiftçisinin de yüzünü güldürdü. Toprağın üzerinde yorgan vazifesi gören kar sayesinde mahsulün daha rahat büyüme ve korunma imkânı bulacağını belirten Karacabeyli çiftçiler, “Mevsim itibariyle geçtiğimiz hafta içerisindeki kar yağışı biz çiftçileri sevindirdi. Bu aylarda yağmur ve kar yağışı olması bizler için önemli ve sevindirici oldu. Şu anda ekili tarım alanlar karla kaplandı. Kar bembeyaz görüntüsüyle ekinlerimizin üzerinde adeta yorgan vazifesi yaptı. Kar aynı zamanda ürünlerimizi dondan ve soğuktan koruyacak, gelişmesini sağlayacak. Ürünün hasat döneminde daha kaliteli olması, daha verimli olmasına katkı sağlayacak. Bu bakımdan biz çiftçiler olarak kar yağışına çok sevindik.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.