Çiftçilerin Çanakkale gezisi memnuniyet yarattı

Karacabey Ziraat Odası, Çanakkale Şehitlikleri’ne çıkarma yaptı. Ziraat Odası, 7 Nisan 2016 Perşembe günü ilçe ve mahallelerden 400 çiftçi ailelerini Çanakkale Destanı’nın yazıldığı kutsal topraklara götürdü.
9 otobüsle Karacabey’den Çanakkale’ye çıkarma yapan ve 9 rehber eşliğinde zaferin tarihteki önemine tanıklık eden gezi heyeti, unutulmaz anlar yaşadı. Sabah saat 06.15′te ilçeden hareket eden heyet, ilk olarak Çanakkale Eceabat’ta Kilitbahir’deki sur ve tabyaları gezdi. Daha sonra Mecidiye Tabyası ve Şehitliği, Seyid Onbaşı Anıtı, Soğanlıdere Şehitliği ve Anıtı, İlk Şehitler Anıtı ile devam eden geziye, Seddülbahir Köyü’nde öğle yemeği ile mola verildi.
Ardından; Yahya Çavuş Şehitliği, Ertuğrul Tabyası, Son Ok Anıtı, Zığındere Şehitliği ve Nuri Yamut Anıtı, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Karayörük Deresi Şehitliği, Yarbay Hüseyin Avni Bey Mezarı ve Çataldere Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Mehmet Çavuş Anıtı, Arıburnu Yarları, Cesaret Tepe ve Korku Deresi, Mehmetçik Parkı, Conkbayırı, Atatürk Anıtı, Kocadere Hastane Şehitliği, Bigalı Köyü Atatürk Evi (Müze), Büyük Anafarta Şehitliği, Kireçtepe Jandarma Şehitliği, Akbaş Şehitliği ve Bigalı Kalesini ziyaret eden çiftçiler, Çanakkale ruhunu fazlasıyla hissederken, hayranlıklarını da gizleyemedi.
Geziye katılan çiftçiler, unutulmaz bir gün yaşadıklarını belirtirken, kendilerine bu fırsatı veren Ziraat Odası’na teşekkürlerini iletti. Çiftçiler, “Çanakkale Zaferi, millet olarak en büyük gururlarımızdan birisidir. Çanakkale’de yaşanan o kanlı savaşlarda ecdadımızın açlık, susuzluk ve imkansızlıklar içinde vermiş oldukları mücadele ile bu vatanı kurtarmak uğruna, acıların yaşanmış olduğu toprakları gezerek, yaşananların izlerini yerinde görmek, şehitlerimize dua etmek bize duygusal anlar yaşattı. Çanakkale Zaferi’nin gururunu ve heyecanını hissettiğimiz bu gezi bizlere çok yararlı oldu. Bizleri tarihle buluşturan dört dörtlük hazırlanmış gezi için Ziraat Odası’nın tüm yöneticilerine bir kez daha teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, geziye katılan çiftçi ailelerine birer çiçek ikram ederek, bu anlamlı geziye eşlik etmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.