Çiftçilere destekleme uyarıları

Karacabey Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, destekleme başvuruları konusunda çiftçileri bilgilendirdi.

Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımları, 2013 Yılı Sertifikalı Tohum Kullanımı ile 2013 Yılı Sertifikalı Fidan Kullanımı Destekleme başvurularının başladığını duyuran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ayrıntılı bilgi almak isteyenleri kuruma beklediklerini açıkladı. İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımları Desteklemesi

Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı kapsamında, Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 2013/28 1 Haziran 2013 tarih ve 28664 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Program aşağıdaki 7 adet yatırım konusunu kapsamaktadır;

1) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,

2) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

3) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

4) Lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması,

5) Center pivot sistem yağmurlama makinesi alınması,

6) Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması,

7) Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması.

Bu Tebliğ kapsamında yapılacak olan mal alım başvuruları, yayım tarihinden başlayarak 60 gün içerisinde İl Müdürlüklerine veya Valiliğin yetkilendirdiği İlçe Müdürlüklerine teslim edilir. Başvuru son gününün, tatil gününe denk gelmesi halinde takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar başvurular kabul edilir.

Başvurusu kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecektir. Referans fiyatlar içinde kalmak şartıyla, hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 100 bin TL, tüzel kişiler için 200 bin TL'yi geçemez. Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanacaktır.

2013 Yılı Sertifikalı Tohum Kullanımı Desteklemesi

Sertifikalı tohum kullanım desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerimiz, yurt içinde üretilip sertifikalandırılan buğday, arpa, tritikale, yulaf, çavdar, çeltik, nohut, kuru fasulye, mercimek, susam, yerfıstığı, kanola, aspir, patates, soya, yonca, korunga ve fiğ tohumluklarını bitkisel üretim amacıyla ÇKS' ye kayıtlı arazilerinde kullandıklarında desteklemeye hak kazanırlar.

Konu ile ilgili tebliğ 10.05.2013 tarih ve 28643 sayılı Resmi Gazetede 2013/17 no'lu “2013 Yılı Sertifikalı Tohum Kullanımının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” adı ile yayınlanmıştır.

Başvurular 2013 yılı yazlık ekimler için bu Tebliğin yayınlanmasından itibaren 30 Haziran 2013 tarihi mesai bitimine kadar, güzlük ekimler için ise 1 Eylül 2013 tarihinden, 31 Aralık 2013 tarihi mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir. ÇKS' de 2014 yılı üretim sezonu (güzlük) olarak kaydedilmekte ve adlandırılmaktadır.

Üreticilerimizin desteklemeden faydalanabilmeleri için belirtilen tarihler arasında ÇKS kayıtlarını güncellemiş olmaları ve İlçe Müdürlüğümüzde İlgili birime başvurularını yapmaları önemle duyurulur.

2013 Yılı Sertifikalı Fidan Kullanımı Desteklemesi

Yurt içinde üretilen sertifikalı fidan/çilek fidesi ve standart fidan ile kapama bağ/bahçe tesisinin desteklenmesini amaçlayan Yurt İçi Sertifikalı Fidan/Çilek Fidesi ve Standart Fidan Kullanımı Desteklemesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2013/20), 18.05.2013 tarih ve 28651 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 

Desteklemeden faydalanmak isteyen üreticilerimizin 2013 yılı yazlık dikimler için 29 Ağustos 2013 tarihi mesai bitimine kadar, güzlük dikimler için ise 1 Ekim 2013 tarihinden, 31 Aralık 2013 mesai bitimine kadar destekleme başvurularını İlçe Müdürlüğümüze yapmaları gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.