“Çiftçi varsa hayat var!”

Karacabey Dağkadı Köyü Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Aylin Yıldız dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alana koronavirüs hastalığı sebebiyle evlere kapanmak zorunda kalan vatandaşların sadece gıdaya yöneldiğini ve üreticilerin değerinin şimdi anlaşıldığını savundu.

“Çiftçi varsa hayat vardır” diyen ÜKAD Başkanı Aylin Yıldız, “Paramız, katımız ya da yatımız ancak ve ancak kırsalımız, köylümüz, çiftçilerimiz, hayvancılarımız ve kooperatiflerimiz varsa anlamlıdır. Koronavirüs öncesi görmezden geldiğimiz, hem gözümüzü hem karnımızı doyuran tüm üreticilerimizden ve kooperatiflerimizden özür dileyelim ” dedi.

                Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye olarak 2,5 aydır içinde bulunduğumuz koronavirüs salgın hastalığı bizlere unuttuğumuz çok şeyleri hatırlamamıza sebep oldu.

Çok sayıda şehirli insanımız, çiftçimizin, köylümüzün ve kooperatiflerimizin alın teriyle, helalinden ürettiği un, makarna, erişte, ekmek, yağ, peynir, zeytin kısacası her türlü gıdaya hücum etti. Hiç kimse aracını değiştirmek, telefon satın almak, kıyafet akmak ya da tatil için sokağa çıkmadı.

                Ey şehirliler geliniz hep birlikte tövbe edelim. Neden mi?

                Yıllarca hiç farkından bile olmadık ya, dahası tepeden baktık ya, kim bilir küçümsedik ya, öpülesi o nasırlı elleri görmedik ya… Zannetik ya, paramız var, sorun yok.

                Şimdi tam sırası, gelin hep birlikte görmezden geldiğimiz bu kesimden yani alın teri ile helalinden üreterek soframızı şenlendiren, hem gözümüzü hem karnımızı doyuran çiftçilerimiz, köylümüz, hayvancılarımız ve kooperatiflerimizden özür dileyelim!

                Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin de biz çiftçilere sonsuz destekleri ile üretmeye devam ediyoruz. İnanın hiç kolay değil üretim. Çiftçiler olarak sokağa çıkma yasağından muhafız, tarım işçilerinin de gelmesine izin verildi ancak koronavirüse karşı aldığımız önlemler sebebiyle maliyetimiz iki katına çıktı ve bizlere yardımcı olunmasını istiyoruz. Tüm kurallara harfiyen uyarak üretim yapmaya çalışıyoruz. Paramız, katımız ya da yatımız ancak ve ancak kırsalımız, köylümüz, çiftçilerimiz, hayvancılarımız ve kooperatiflerimiz varsa anlamlıdır”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.