Çiftçi örgütlenmesi şart!

* Dün Karacabey’i ziyaret eden Ak Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, tarımın kalkınması için üreticinin bilinçli bir şekilde örgütlenmesi gerektiğini savundu.
* Koyuncu, fabrikaların sözlerinde durmaları gerektiğini belirterek, “Üreticinin kıymeti iyi bilinsin. Çiftçi sahipsiz değildir” dedi.
Ak Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, dün geldiği Karacabey’de Ziraat Odası’nı, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu’nu ve Kaymakam Dursun Balaban’ı ziyaret etti.
İlk olarak Ak Parti İlçe Teşkilatı ile birlikte Ziraat Odası’nı ziyaret eden Koyuncu’yu Başkan Vekili Raif Kayacan karşıladı. Çiftçi’nin ve tarımın geldiği son durumu değerlendirilen Koyuncu, her geçen gün ülke olarak daha iyiye gittiklerini vurguladı. Üreticinin özellikle domates fiyatlarından dolayı sıkıntılı olduğunu dile getiren Koyuncu, birlik olması gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Sıkıntıların farkındayız. Hükümet olarak çiftçimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bizim istediğimiz üreticinin bilinçlenmesi ve bu doğrultuda örgütlenmesidir. İlk olarak üretim planlaması yapılmalı daha sonra da örgütlü bir toplum haline gelinmelidir. Çiftçilerimiz örgüt kararlarına mutlaka uymalıdır. Aksi takdirde örgütün bir yaptırımı olmaz” dedi.
Önceki gün açıklanan mısır alım fiyatlarından olumlu tepkiler aldığını ifade eden Koyuncu, üreticinin elindeki mısırı birden pazara sürmediği takdirde fiyatların kendini koruyacağını belirtti. Önümüzdeki yıl elektrikli sulamaya ağırlık verileceği söyleyen Ak Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, sözleşmeli tarım yönetmeliğinin de müjdesini verdi.
Domates fabrikalarının üreticiye karşı tutumunu eleştiren Koyuncu, çiftçinin sahipsiz olmadığını belirterek, “Fabrikalarımız çiftçinin kıymetini iyi bilmelidir. Sözlerini tutmalıdır. Ucuza mal almaları doğru değildir. Gerçekleştireceğimiz sözleşmeli tarım yönetmeliği ile çiftçinin sahipsiz olmadığını herkes görecek” diye konuştu.
Daha sonra İlçe Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu’nu makamında ziyaret eden Koyuncu, yeni görevinde başarılar diledi. Koyuncu, hükümet olarak her zaman polisin yanında olduğunu sözlerine ekledi.
Son olarak Kaymakam Dursun Balaban ile görüşen Koyuncu, bölgede yapılan ve yapılması planlanan konularla ilgili bilgiler verdi. Koyuncu, Kurşunlu Köyü’ndeki balıkçı barınağı projesinin Ekim ayında bitirilmesinin hedeflendiğini, Hotanlı-Beyköy yolunun 28 Ağustos’da ihaleye çıkarılacağını söyledi. Fevzipaşa-Tophisar Enerji Nakil Hattı’nın Yıldız Mühendislik tarafından yapılacağını, 8 Ağustos’da sözleşme imzalanacağını, 8 Eylül’e kadar işe başlanacağını ve 120 gün içinde de tamamlanacağını bildirdi. Koyuncu son olarak, Adliye Sarayı, Derslik yapımı, Damlama Sulama Kredileri, Gölecik ve Bayramdere Göletleri ile Denizden Kum Çıkarılması gibi konular hakkında hedeflenenleri anlattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.