ÇİFTÇİ, KÖYLÜ VE HAYVANCILIK YAPANA YİNE YOK!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Dünyanın gerçek üreticisi çiftçi, köylü ve hayvancılık yapanlardır. Yani onlar ekip biçmez, bakıp sağmaz ve kesime vermezse yokuz.

Domates, biber, arpa, buğday olmazsa konserve fabrikası çalışır mı?

Tarla sürülmezse…

Traktör, mibzer, pulluk yapan işletme olur mu?

Gübre, ilaç, tohumculuk işletmeleri olur mu?

Giyim için ekilen olmazsa terzi, makastar, tekstil olur mu?

Hayvancılık yapan olmazsa süt, peynir, yoğurt olur mu?

Sütü işleyen fabrika olur mu?

İşçiye verilecek çalışma malzemesi işletmeleri olur mu?

Kısaca bir halt yapamayız. Açlıktan ya ağaç kemiririz ya birbirimizi yeriz.

Ancak hükümet bunu anlamakta zorluk çekiyor. Yıllardır tarıma edilen ihanetine karşın yalnızca işverene destek vermeye devam ediyor. Çiftçiye yok. Köylüye yok. Hayvancılık yapana yok.

En acısı tarım ilçesi Karacabey ‘de Borsa ve Ticaret Başkanımız ile Bursa Ticaret Odasının Karacabeyli Başkanı hükümete destek vermektedir. Tarımla ilgisi olmayan il ve ilçeler neyse de şu bizim Karacabey’in kökü tarıma dayanan oda, birlik Başkanlarının tarafgirliğini anlayamıyorum. Taraf olun ama bari susun. Verdiğiniz her demeç alkışla değil olumsuz karşılanıyor.

İşçi çalıştırana 19 gün Devlet ödeme yapacak. Köylünün, çiftçinin, hayvancılık yapanın çalıştırdığı işçi haftada parasını ister. Krediye alıştıran sistem partileri (sizinki de dahil) tarımı, köylüyü, hayvancılık yapanı, çiftçiyi boyunca borca soktu. Siz efendiler 3 ay için işçi aylıklarının 11 gününü vermiyorsunuz. Sonra “hükümet ekonomide güzel kararlar aldı “. Kime, kime? El insaf!

Hükümetinde aklını başına alma zamanı. Ya alacak, Ya aldıracağız!

A CİL KA MU LAŞ TIR MA!

A CİL DEV LET Çİ LİK!

A CİL HALK ÇI LIK!

A CİL MİL Lİ YET Çİ LİK!

DERHAL VE BEHEMEHAL KAMALİZM!

MİLLİ DEMOKRATİK DEVRİM!

SON ÇARE DEĞİL TEK ÇARE!

Yaaaaaa siz Muhalefetimiz? Ya siz?

Türkiye ekonomik ve pandemik krizde, siz infaz paketine Fetö ve PKK’lı hainleri af kapsamına sokma peşinde. Var mı iktidardan farkınız? Tarım, ekonomi dertlerimiz varken Amerikan megafonu olup Amerika’nın piyonu Fetöcü ve PKK’lı katillere af!

BAKAN YİNE BOŞ KONUŞTU….

ÇİFTÇİYE, KÖYLÜYE VE HAYVANCILIK YAPANA YİNE BİR ŞEY YOK!

FABRİKASINI ÇALIŞTIRMAYANA, ÜRETTİRMEYENE BOL BOL!

Covid19 yüzünden evde kalmaya özen gösterdiğimiz bu günlerde sizlere 2 kitap öneriyorum. İlki Yusuf Akçura’nın konferans ve yazılarından derlenen kitabı. Diğeri Değerli Hocam ODTÜ Öğretim Görevlisi Sayın Yıldırım Koç ‘un kitabı. Atatürk’ümüzü daha iyi anlayabilmek için Kemalist Devrimin birikiminin yansıdığı bu iki kitabı, Milliyetçi, Halkçı, Devletçi, Kamucu, Yurtsever herkes okumalı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.