Çiçek gibi kızlara 5 yıldızlı yurt

Temelinin 19 Mayıs 2013 günü atıldığı Çağdaş Eğitim Kooperatifi Güler-Osman Köseoğlu Orta Öğr. Kız Öğrenci Yurdu, 29 Ekim 2014 günü hizmete açıldı.
Zaman zaman önünden geçerken inşaatın hızla ilerlediğini görüyordum. Bir ay kadar önce de sosyal medyada iç düzenlemelerini gördüm.
Cumhuriyet’in ilan edilişinin yıldönümünde açılışı yapılan yurda biraz erkence gidip içerisini henüz kimseler yok iken göreyim istedim.
ÇEK Müdürü Zeki Baştürk’ün yanıma kattığı çiçek gibi bir kızımız bana 3 katlı yurdu gezdirdi.
Şu anda 96 kızımızın kızımızın barındığı yurdun alt katında yönetim odaları, müzik odası, yemekhane ve etüt odası vardı.
Merdivenlerden bir üst kata çıkarken gözüme yurda da adını veren Güler Köseoğlu’nun gençlik portresi takıldı.
Yurdun duvarları Ceyhun İrgil-Güney Özkılınç çalışması-Bursa’nın Kadın Yüzü kitabında yer alan kadınların fotoğraflarıyla doluydu. Onlardan biri olan Güler Köseoğlu öğrencileri merdiven çıkışında güler yüzüyle karşılıyordu.
Açılıştan henüz bir hafta önce kaybettiğimiz eşi Osman Köseoğlu, toplum için yıllarca el ele koşturduğu sevgili eşine kavuşmuştu.
Duvarlardaki fotoğraflarda yer alan kadınlar yurtta barınan kızlara birer hedef olup, adeta onları yüreklendiriyordu.
Merdivenlerin bitiminde, dört bir yanı çevreleyen balkon etrafında odalar sıralanmıştı.
Aydın’dan gelen ve yurtta ilk kez kalacak olan kızımız odaların kapılarını açtı birer birer. Bir yandan da okulunu bitirince dönüp Belediye Başkanı olmak istediğini anlatıyordu.
Geniş ve ferah odalarda tek kişilik 2 yatak, ikişer kapaklı iki dolap ve duvar boyu uzanan çalışma masaları vardı. Yan yana iki odadan geçiş olan iki odaya ait banyo ve tuvaleti 4 kişi kullanıyorlardı.
Üniversiteye hazırlanan lise son öğrencilerinin odaları ise tek kişilikti.
Açılışa katılanlar arasında Güler-Osman Köseoğlu çiftinin kızları Gülipek Köseoğlu Şanlı, Köseoğlu Ailesi adına bir konuşma yaptı.
İnsana yapılan yatırımın en hakiki yatırım olduğunun bilincinde olan ailenin bir ferdi olarak yaptığı konuşması yüreklere dokundu.
Yüreklere dokunan sadece o değildi.
Yurt öğrencilerinden kendi yazdığı şiiri okuyan Pakize Öney ve yaptığı konuşmayla geleceğe umutla bakmamızı sağlayan Nisan Duran.
Onlar ve yurtta kalan diğer eğitim sevdalısı kızlar dallarında solan değil, açtıkça açan birer çiçek olacaklardı.
Bunu da eğitime baş koymuş bir kurum olan ÇEK ve gönüllüleri sağlıyordu.
Açılışa katılan ve ÇEK’in kuruluşuna ilk katkıyı sağlayan Bursa eski Valisi Orhan Taşanlar konuşmasında Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin daha da güçlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yapımında Nilüfer Belediyesinin de büyük katkıları olan yurdun açılışından Başkan Mustafa Bozbey de yer aldı. Konuşmasını yapmadan önce kürsü etrafındaki kızlarla tek tek tokalaşıp onlarla konuşması ile farklılığını bir kez daha ortaya koydu.
Eğitim gönüllülerinin doldurduğu açılış töreni, protokol tarafından kurdele kesiminden sonra yurdun gezilmesiyle ve sonrasında verilen bir kokteyl ile tamamlandı.
cananekncylmz@gmail.com'

Canan Ekinci Yılmaz

1 Nisan 1963 Karacabey doğumlu. Karacabey Lisesi mezunu. 5 Ekim 2010 itibariyle yazar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.