CHP’li Renk’ten Kadın Hakları Günü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Renk, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

                Başkan Renk mesajında,  “Ey Yüce Türk Kadını; Sen yeri geldi, Nene Hatun olarak I. Dünya Savaşı sırasında cepheye koştun. Yeri geldi ilk Türk hemşire Safiye Erbil olarak Çanakkale’de yaraları sen sardın. Gökyüzünün sahibi ilk savaş pilotu olan Sabiha Gökçen’din, Fifa Kokartlı ilk kadın hakem Lale Orta idin. Sen, Eurovision’da ülkemizi onurlandıran, bize birinciliği tattıran Sertap Erener’sin. Paletsiz tek nefeste 100 metreyle kadınlar dünya rekoru kıran Şahike Ercümen ve daha ince Yüce Türk Kadınları sen değil misin?

Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” dediği o kadın işte sensin, Yüce Türk Kadını!

Yine Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Erkeklerimizden daha aydın ve faziletli olmaya çalışılmalıdır.” sözlerine yakışır biçimde, aydın bir Türkiye’yi inşa eden Yüce Türk Kadınlarımız 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.