CHP’den ‘kış lastiği’ uyarısı

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Avil, kış lastiği kullanma zorunluluğunun hangi araçları kapsadığı ile ilgili kamuoyunda kafa karışıklığı yaşandığını söyledi.
CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, Bursa’da 16 Aralık’ta başlayacak olan kış lastiği kullanma zorunluluğu ile ilgili açıklamada bulundu. Zorunluluğun hangi araçları kapsadığı ile ilgili birçok vatandaşın yeterli bilgiye sahip olmadığı dile getiren Gönül Avil, “Hangi araçların kış lastiği kullanması gerektiği konusunda kamuoyunda bir kafa karışıklığı yaşanmaktadır.
2012 yılından bu yana uygulanan genelge kapsamında zorunluluk sadece kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve A türü yetki belgeli otomobilleri kapsıyor.
Kış lastiği uygulaması Bursa’da 15 Aralık’ta başlayacak. Kış lastiği kullanımı, ‘Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü Toleransları Hakkındaki Yönetmelik’ ve buna bağlı olarak yayımlanan genelgeler ile düzenlenmiştir.
Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden kamyon, çekici, tanker, minibüs, kamyonet ve A türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde her yıl bölgelere göre belirlenen tarihler arasında kış lastiği kullanımı zorunludur.
Şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususlar, ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlenir ve uygulanır.
Yol kenarı denetlemelerinde yukarıda belirtilen araçlardan kış lastiği takmayanlara 519 TL ceza uygulanacak ve araç kış lastiği takana kadar trafikten men edilecektir.
Önümüz kış, bizler sıcacık aile ortamındayken Anadolu’nun sarp, geçilmez, karlı yollarında direksiyon sallayan şoför esnafımıza ve nakliyecilerimize selam olsun. Yolları açık olsun. Yüreğimiz, dualarımız onlar içindir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.