CHP’den gövde gösterisi

CHP’den gövde gösterisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karacabey Belediye Başkan Adayı Enver Kartal’ın seçmene tanıtımı ve Cumhuriyet Alanı’ndaki seçim bürosunun açılışı gövde gösterisine dönüştü.
Enver Kartal’ın seçim bürosu açılış törenine CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Parti Meclis Üyesi Ali Nihat Irkörücü, CHP eski Milletvekili ve Bandırma Belediye Başkan Aday Adayı Sedat Pekel, CHP Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eski ilçe başkanları, Belediye Meclis Üyesi adayları, İl Genel Meclisi Üyesi adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, AKP iktidarının yönetiminde ülkedeki her vatandaşın mutsuz, ümitsiz ve geleceğe karamsar bir şekilde baktığını belirtti. Karabaş, yoksullaştırılan ülke halkının bir çuval kömüre ve erzak yardımlarına oyunu satmasını isteyen AKP’ye dur diyeceklerini vurgulayarak, 29 Mart Yerel Seçimleri’nde Karacabey ve tüm ülkede büyük bir değişim yaşanacağını ifade etti.
Karabaş, “Şimdi kalkınma zamanı, değişim zamanı. Şimdi CHP ve Enver Kartal zamanı” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.
Ardından konuşan Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, tarımın AKP iktidarı döneminde bilinçsizce tırpanlanması sonucu çiftçinin üretemez olduğuna vurgu yaparak, çok yakın bir gelecekte çocuklarımızın süt bulamayağına işaret etti. Akdoğan, son zamanlarda artan tarla satışlarıyla çiftçinin durumunun ortaya çıktığını belirterek, sözü 29 Mart Yerel Seçimleri’ne getirdi. Karacabey’inde aralarında bulunduğu Bursa’nın marka ilçelerinde CHP’nin rüzgar gibi eseceğini belirten Akdoğan, sandıktan zaferle çıkacaklarına inadıklarını ifade etti.
Gürhan Akdoğan, “29 Mart Yerel Seçimleri Türkiye’de bağımsızlık mücadelesinin verildiği bir gün olacak. 1923 yılı öncesinde nasıl işbirlikçiler, mandacılar, gericiler, şeriatçılar ve bölücüler varsa, bu günde aynı işbirlikçiler çok şiddetli bir şekilde karşımızda. Ancak, CHP Türkiye’yi kuran parti olarak sorumluluğunun bilincinde.
Kestel’den-Gürsu’ya, Mudanya’dan-Gemlik’e, Nilüfer’den-Karacabey’e çağdaş bir Bursa yaratmak için yola çıkmış arkadaşlarımız var. İşte Karacabey Belediye Başkan Adayı Enver Kartal’da onlardan birisi. Türkiye’nin ve Karacabey’in aydınlık yüzlerinden bir tanesi. Hani orada burada CHP aday bile çıkartamaz, onlardan bir şey olmaz diyenler var ya, onlara burada en güzel cevabı Karacabey verecek. Bursa verecek. Enver Kartal, Karacabey’i temsil edecek, Cumhuriyet Halk Partisi’ne teslim edecek!” şeklindeki konuşmasının ardından Enver Kartal’ın ellerini kaldırarak seçim bürosu önünde toplanan vatandaşların coşkusunu bir kat daha arttırdı.
Daha sonra konuşan Parti Meclis Üyesi Ali Nihat Irkörücü’de CHP’nin Karacabey’de çok uzun bir zaman istediği başarıyı yakalayamadığını söyledi. Parti içinde bunun öz eleştirisinin yapılarak, herkesin üzerine düşeni yaptığını belirten Irkörücü, şimdi halkın üzerine düşen görevi 29 Mart Yerel Seçimleri’nde yapmasını istedi. Irkörücü, “Bu gün bu coşkulu kalabalığın aday tanıtım toplantısında olmasını sağlayan Orhan Karabaş üzerine düşen görevi yaptı. Yine Karacabey Belediye Başkanı Sayın Enver Kartal çıktı, “Ben adayım!” dedi, oda üzerine düşeni yaptı. Şimdi sevgili dostlarım üzerine düşeni yapma sırası siz Karacabeyliler de. 29 Mart’ta sizin üzerinize düşen görevi yerine getireceğinize inanarak; şimdi CHP zamanı, şimdi Enver Kartal zamanı diyorum” dedi.
Son olarak Cumhuriyet Alanı’ndaki seçim bürosu önünde toplanan coşkulu kalabalığa seslenen CHP Karacabey Belediye Başkan Adayı Enver Kartal, Karacabey siyasetinde vatandaşların; doğruyu söyleyen, dürüst insanları istediğine dikkat çekerek, Belediye Meclis Üyesi adayları ve İl Genel Meclisi Üyesi adaylarıyla hizmet etmek için yola çıktıklarını vurguladı.
Karacabey’in içme suyu, altyapı, şehir içi trafik, otopark, çöp, arıtma, sosyal ve kültürel etkinliklerin azlığı gibi problemleri olduğunun altını çizen Kartal, bunların yanında Karacabey’in tanıtım sorunu olduğuna da vurgu yaptı. Kartal, “Karacabey’in tarımsal potansiyeli çok iyi bir şekilde tanıtılarak, tarıma dayalı sanayinin ilçeye çekilmesiyle işsizlik sorununa çözüm olacağız. Karacabey’in sorunlarına çözüm olacak çok önemli projelerimiz var.
Belediye Başkan Adayı olmamla ilgili sıkça sorular soruluyor. Neden aday oldum. Belediye’ye insan odaklı, disiplinli ve planlı çalışan bir anlayışı getirerek, Karacabey’i hak ettiği çağdaş ve modern bir kent haline getirmek için aday oldum. İlçemizdeki tüm spor faaliyetleri desteklemek için aday oldum. Karacabey Belediyesi’nin kaynaklarına sahip çıkmak, Belediyenin tüm olanaklarını ayrım yapmadan tüm halkımıza eşit bir şekilde sunmak için aday oldum. Karacabey’i tarım ve hayvancılığın başkenti yapmak ve bu güzel kenti markalaştırmak için aday oldum. Sosyal devlet anlayışını kentte yaşama geçirmek, engelli ve yoksul vatandaşlara sahip çıkmak, onların en iyi şekilde yaşamasını sağlamak için aday oldum.
Son dönemde odun, kömür, erzak gibi paketlerle muhtaç vatandaşlarımızın oyuna ipotek koymak isteniyor. Karacabey seçmeni güven duyduğu ekibe ve adayı destekler, oyunu ona göre yön verir. Karacabey seçmeninin satılık oyu yoktur. Karacabey seçmenin satılık oyu olmadığını 29 Mart akşamı herkese ispatlayacağız. Doğru, dürüst, şeffaf, insana değer veren, kişisel çıkarlar yerine, toplumsal çıkarları ön planda tutan temiz bir yönetimle hizmet vereceğiz. Karacabey Belediyesi’nde yönetilen değil, yöneten olmak için yola çıktık. Bu yönetimi sizlerle yapacağız. Karacabey’i birlikte yöneteceğiz. Şimdi değişim zamanı” diye konuşarak sözlerini noktaladı.
Konuşmaların ardından CHP Karacabey Belediye Başkan Adayı Enver Kartal’ın seçim bürosu, CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve Parti Meclis Üyesi Ali Nihat Irkörücü tarafından hizmete açıldı. Açılışın hemen ardından CHP Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’inde Karacabey’e gelmesiyle partililerin çoşkusu bir kat daha arttı.
Seçim bürosunda seçmenlerle kucaklaşan Enver Kartal ve CHP ilçe yönetimi, objektiflere bol bol poz verdi. Gövde gösterine dönüşen seçim bürosu açılışının sonunda ise Belediye Başkan Adayı Enver Kartal, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve İl Genel Meclisi Adayları, Karacabey’i yönetmeye talip olduklarını bir kez daha dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.