CHP’de zafer Avil’in

*CHP’nin dün yapılan ilçe başkanlığı seçimini Gönül Avil kazandı. Çiçeği burnunda yeni İlçe Başkanı Gönül Avil, birlik beraberlik içinde Karacabey Belediyesi’ne CHP bayrağını dikmek için var gücüyle çalışacaklarını söyledi.

*Kongrenin en dikkat çeken olayı ise diğer aday Kemal Pehlivan’ın listesinde yer alan 20’ye yakın üyenin çekilmesiydi. Listesi dağılan Kemal Pehlivan, bunun üzerine adaylıktan çekildiğini açıkladı.

*Tek listeyle gidilen seçim sonunda Gönül Avil, 119 oydan 118’inin desteğini alarak CHP’nin yeni ilçe başkanı oldu. Bir oy da geçersiz sayıldı.

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki kongreye ilgi büyüktü. CHP Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan, Sena Kaleli ve İlhan Demiröz’ün de yer aldığı kongreye İl Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Orak, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Şahin, çevre ilçelerin başkan ve yöneticileri, eski milletvekilleri, eski il ve ilçe başkanları, parti temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile delegeler katıldı.

            CHP eski Milletvekili Yahya Şimşek’in başkanlığa seçildiği divanın katipliklerini Adem Fıçıcı ve Hasan Hüseyin Kula yürüttü.

            Kongrenin açılış konuşmasını yapan Yahya Şimşek, AKP’ye yüklendi. AKP iktidarının hukukun DNA’sıyla oynadığını belirten Şimşek, “Tabandan tavana CHP’nin birlik içinde hareket etmesi gerekmektedir. Karacabey’de seçimi kim kazanırsa kazansın, buradan el ele çıkalım” dedi.

Kaleli’den Avil’e açık destek!

CHP İlçe Başkanlığına aday olan Gönül Avil’i kadın olması nedeniyle desteklediğini dile getiren Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Türkiye’nin kadın-erkek eşitliğinde hiç yol alamadığını söyledi. Kadınlara siyasi yaşamda da daha fazla şans verilmesi gerektiğine dikkat çeken Kaleli, “Kadınlarımıza en çok değeri yüzde 33’lük kota kararı alan CHP vermektedir. Ancak bu yetmez. Kadınlarımızın her alanda söz sahibi olması gerekmektedir. Daha fazla mücadele etmek zorundayız. Bu toplumun kadın gücüne ihtiyacı var” diye konuştu.

Ekmeği için özgürlüğünden vazgeçen toplumlar ayakta duramaz!

Ülkenin genel durumu hakkında konuşan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, “Eski ABD Başkanı Abrahan Lincoln’ün de dediği gibi; ‘Ekmeği için özgürlüğünden vazgeçen toplumlar ayakta duramaz.’ Atatürk, Türk milletinin özgürlük ve istikbali için önderlik etmiştir. Hürriyet ve istikbal her şey demektir.

            Önceki gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladık. Ancak nasıl kutladık? Silivri’de tutuklu bulunan gazeteciler, parasız eğitim istediği için tutuklanan öğretmen ve öğrenciler, hatta ve hatta bu iktidar döneminde Genel Kurmay Başkanlığı yapan ve emekliye ayrılan bir komutanın bile tutuklandığı ortamda 23 Nisan’ı buruk kutladık.

            Dünyada hiçbir zalim baki kalmamıştır. Bugün vatandaşa zulmeden, insanların özel yaşamlarına kadar giren, baskıcı zihniyet elbet bir gün hesap verecektir” dedi.

Kendilerine göre ileri demokrasi!

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de, AKP’nin ileri demokrasi kavramını kendine göre uyguladığını belirterek, “CHP’li Belediyeler baskı altındadır. Belediyeler didik didik edilirken, Karacabey’de 5 yıl ceza alan AKP’li Belediye Başkanına bir şey yapamıyorlar. İşte bu zihniyete karşı elbirliğiyle mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

            Karacabey Belediye seçimlerini kazanmak için partililerden söz alan Parti Meclis Üyesi Hüseyin Sezgin, “AKP iktidarı geldiği gibi gidecektir. Yeter ki biz, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım” dedi.

            Ardından konuşan eski Milletvekili Kemal Demirel, kongrede kazananın CHP olmasını dileyerek iki başkan adayını sahneye alarak birlikte elini kaldırdı.

            CHP’nin eski Milletvekillerinden Mehmet Küçükaşık da yıllar sonra kürsüye çıktığı için heyecanlı olduğunu ve seçimlerin Karacabey’e hayırlı olmasını diledi. Küçükaşık ayrıca, “Demokratik bir seçim olmasını istiyoruz. Gönül Avil’i kadın olması nedeniyle cesaretinden dolayı kutluyorum” dedi.

            Konuşmaların ardından yapılan oylamada seçimlerin blok liste halinde yapılmasına karar verildi.

            Daha sonra İlçe Başkanı Mümin Ereselli, 1 yıllık faaliyetleri hakkında partilileri bilgilendirdi. Kongrede okunan faaliyet ve mali raporlar oy birliğince kabul edildi.

Pehlivan’ın listesi dağıldı!

Kongrede en dikkat çeken olay ise, seçim öncesinde Kemal Pehlivan’ın listesinde yer alan 20’ye yakın ismin çekilmek istemesiydi. Üyelerin Divan’a sundukları dilekçeyle Pehlivan’ın listesinde yer almak istemediklerini belirtmeleri üzerine ortalık karıştı.

Bunun üzerine liste yapmakta güçlük çeken ve yüzde 33’lük kadın kotasına takılan Kemal Pehlivan adaylıktan çekildiğini duyurdu.

            Kürsüde konuşan Pehlivan, “Köyden gelen delegelerimizin işleri güçleri var. Bir an önce köylerine dönmek zorundalar. Onlara saygısızlık yapmamak adına adaylıktan çekiliyorum” diye konuştu.

Avil’e sevgi seli!

Pehlivan’ın adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından Gönül Avil’i destekleyen delegeler büyük bir sevinç yaşadı. Gözyaşlarına hakim olamadığı gözlenen Gönül Avil’i çok sayıda CHP’li dakikalarca ayakta alkışladı.

            Kazananın CHP olduğunu söyleyen Avil, tüm delegelere ve üyelere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

            Hedeflerinin Karacabey Belediyesi’ne CHP bayrağını dikmek olduğunu dile getiren Avil, “Adaylığım gündeme geldikten sonra her biri yönetim kurulunda başarıyla görev yapacak çok sayıda delege arkadaşım ‘Gönül Hanım, yanındayız, hiçbir görev talebimiz yoktur. Eksikliğini hissettiğin her kurulda bize asıl ya da yedek listede yer verebilirsin. Koşulsuz destekliyoruz ve yanında olacağız’ demiştir.

Öncelikle beni sonsuz onurlandıran arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu görevi yürütecek enerji ve heyecana sahibim!

Karacabey’de yerel seçimleri kazanacak güçteyiz. Kongreye tek listeyle girmek, kırgınlık yaşamadan, gücümüzü bölmeden hızla Belediye seçimlerine yoğunlaşmak en büyük arzumdur. Karacabey’de partimizi kucaklayacak, herkesin beğenisini kazanacak bir yönetim kurulu oluşturduk. Tam bir ekip çalışması yapacağız.

Yönetim kurulu dışında oluşturacağımız komisyonlarda halkımızın sorunlarını didik didik edeceğiz. Çözüm yolları arayacağız. Halkımızın sorunlarıyla ilgili hazırladığımız raporları il yönetimimize ve genel merkezimize bildireceğiz.

Her mahallede ve köyde komisyon oluşturacağız. Bu komisyonlar sayesinde her mahalle ve köydeki sorunlardan anında haberdar olacağız. Mahalle ve köy muhtarlarıyla, sivil toplum örgütleriyle sürekli diyalog kuracağız, sıcak ilişki içinde olacağız.

Parti üst kurullarımızın Karacabey’de gözü kulağı olacağız. Onların çalışma ve fikirlerini Karacabey’de yaşayan tüm yurttaşlarımıza ulaştırtacağız.

Partili üye sayımızı hızla artıracağız. Sokağa, köylere akacağız. Halkımızla daha yakından kaynaşacağız. Onların dert ortağı olacağız, sorunlarına inançla samimiyetle çözüm yolları arayacağız. Siyaseti halk için, halkın içinde yapacağız.

Bizim yönetimimiz kimseyi ‘Ötekileştirmeyecek’tir. Bizim yönetimiz tüm partililerimizi ve halkımızı kucaklayacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Yeni CHP yönetimi ve il delegeleri!

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Gönül Avil, tek listeyle seçime girdi. Biri geçersiz çıkan 119 oydan 118 delegenin oyunu alan Avil, CHP’nin yeni ilçe başkanı oldu.

            Gönül Avil başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı; Enver Ağdaş, Murat Akdemir, Vedat Aydın, Murat Coşan, Regaip Çolak, Şerif Elveren, Mesut Coşkun, Bülent Fıçıcı, Nuriye Kılıçarslan, Sadır Kırlı, Serpil Kurban, Behiye Saltan, Mustafa Kemal Yazar ve Selda Arslan Zırhlı.

            İl Delegeleri; Recep Acar, Sabri Altınbaş, Gönül Avil, Ertuğrul Babadağlı, Emine Bursalı, Necati Çabuk, Orhan Çağlayan, Sabriye Elveren, Mümin Ereselli, Bülent Fıçıcı, Orhan Kamaş, Feridun Koç, Fatma Mendeş, Hüsnü Oral, Serdar Ökçe, Serdar Saltan, Ferhat Sıvat, Hüseyin Süzen, Gülay Tosun, Kazım Ülker, Hilal Yalın ve Meral Yenialaca.       

            

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.