CHP’de delege seçimi heyecanı

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi delege yenileme çalışmalarını tamamlıyor. Ön seçimde oy kullanan 882 üyeden yaklaşık 600’ünün katılımıyla, 85 mahallenin 80’sinde ilçe kongresinde oy kullanacak olan delegeler belirlendi. CHP’de kurultay süreci tüm hızıyla devam ediyor. 17 Aralık 2019 tarihinde yapılacağı öğrenilen Karacabey İlçe Kongresi öncesinde 08 Kasım Cuma günü başlayan ve 6 gün süren delege seçimleri 13 Kasım Çarşamba günü tamamlandı ancak Şahmelek ve Taşpınar Mahallelerindeki seçimler bir hafta sonraya ertelendi.
Delege seçim şartları oluşmayan Güngörmez, Karasu ve Gölecik Mahallerinde seçim yapamayan CHP’de 80 mahallede belirlenen 198 delege ilçe kongresinde oy kullanmaya hak kazandı. Şahmelek ve Taşpınar Mahallelerindeki üyelerin mazeret beyan ederek seçime katılamaması sebebiyle buradaki delege seçimleri ise bir hafta sonraya ertelendi. Merkez mahalleleri ve 30 kırsal mahalle CHP İlçe Binası’nda oy kullanırken diğer köy olan mahallelere ise sandık götürülerek seçim yapıldı. 198 kişinin isimleri CHP İlçe Binası’nda askıya çıkarıldı.
Gerçekleşen delege seçimlerini değerlendiren CHP İlçe Başkanı Süleyman Tuğ, “Teşkilat olarak Karacabey merkez ve kırsal mahallelerimizden 80’inin de kongre delegelerini belirledik. Şahmelek ve Taşpınar Mahallelerimizdeki seçimlerimizi de bir hafta sonra yapacağız.
Yapılan delege seçimlerine üyelerimiz yoğun ilgi gösterdi. Yapılan seçimler gayet demokratik bir şekilde tamamlandı. Eski ve yeni partili arkadaşlarımızdan delegeler seçildi. Delege seçimlerinde bizlere destek olan tüm partili arkadaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Yapılacak ilçe kongresinden sonra daha güçlü bir CHP’nin adımlarını atacağız” dedi.
Öte yandan seçilen 198 delege, önümüzdeki 24 Aralık’ta yapılması planlanan ilçe kongresinde CHP’nin yeni başkan ve yönetimini seçmek için sandık başına gidecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.