CHP’de Çiftçi ile yeni dönem!

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı’nın Cumartesi günü gerçekleştirdiği Olağan Genel Kongre sonunda başkanlığa Ayfer Şahin Çiftçi getirildi. Yeni dönemde devam etmeme kararı alan İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi’nin aday olmadığı kongrede, Karacabey İlçe Başkan Adayı olarak tek listeyle seçime giren Ayfer Şahin Çiftçi 82 delegenin desteğini alarak göreve seçildi.
Başkanlık koltuğunu Murat Tanrıverdi’den devralan Ayfer Şahin Çiftçi, CHP’de Fatma Mendeş ve Gönül Avil’den sonra 3. kadın ilçe başkanı oldu.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye eski bakanlardan Turhan Tayan, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Osman Çatak, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, MHP Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Erol, DP İlçe Başkanı Zeki Gülan, Saadet Partisi Karacabey İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Kurur, Karacabey Belediyesi eski Başkanı Ergün Koç, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda partili hazır bulundu.
Kongrede İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından ilk olarak divan heyeti belirlendi. CHP İl Başkanı Şadi Özdemir öncülüğündeki divanda; Sadır Kırlı ve Sabahaddin Soner görev aldı.
Özdemir, kongrede yaptığı konuşmada Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi de örnek göstererek, saldırının CHP’li belediye başkanlarına da başladığının altını çizdi.
Hükümetin kendi belediye başkanlarını zorla istifa ettirdiğini ve adına da metal yorgunluğu dediğini söyleyen Özdemir, “Bizim yorgun halimiz bile dinamiktir. Biz zamanında Recep Altepe’ye Bursa’yı seviyorsan hiçbir şey yapma demiştik. Dediğimiz çıktı. Atanan belediye başkanı itiraf etti ve Bursa’nın eski parayla 5 katrilyon borcu olduğunu açıkladı. 4 şehir stadı parasına 1 stadı bitiremediler. Bursa en kötü dönemi yaşıyor. Bunların hesabını tek tek sormak boynumuzun borcu olsun.” dedi.
“Gölecik Barajı’nın takipçisi olun!”
Eski Bakan Turhan Tayan, “Siyasette aktif olarak görev almıyor olsam da Karacabey’e saygım, sevgim ve sorumluklarım nedeniyle sorunlarla yakından ilgilenmeye devam ediyorum. 3 sene önceki ve daha önceki kongrede Türkiye’de uzun yıllardır iktidarda olanların bazı önemli Karacabey meselelerine hala el atmamış olmalarından dolayı onları ağır bir şekilde eleştirmiştim. Bunların başında Gölecik Barajı gelir. Gölecik Barajı kısmen Karacabey’in çekmekte olduğu içme suyu sıkıntısını giderecek ve kısmen civar köylerin arazilerini sulayacak önemli bir projedir. Bizden devr alınan hazır Gölecik Barajı projesini 12 yıl geçmiş olmasına rağmen hala gerçekleştirmediniz diyerek acı acı eleştirmiştim. Şimdi 15. yıldayız ve Gölecik Barajı’nın temeli atılmıştır. 15 yıllık gecikmeye rağmen, barajın temelinin atılmasından dolayı ilgililer teşekkür ediyorum. Ancak, bu baraj inşaatları devasa meşakkatli inşaatlardır. İleriye doğru şimdiden görünmeyen masraflar çıkar ve gerekli ödenekler verilmezse iyice gecikir. Yenişehir-Boğazköy Barajı’nda 25 sene kaybettik. Gölecik Barajı’nın temel atma töreninin yapılmış olmasına rağmen gerekli sondaj yapılmadığı için iş hızlanamıyor, yeniden sondaj yapmakla ilgileniyorlar. Dileğim şudur, bir an önce sondaj bitsin ve inşaat devam etsin. Buradan tüm Karacabeylilere sesleniyorum; bu projeye sahip çıkın, yakından takip edin, aksamasına izin vermeyin ve Karacabey’in hem sulama hem de içme suyu olarak geleceğinin istikbali olan bu projeyi hep beraber bitirmiş olalım.
Longoz’a ve toprağınıza sahip çıkın!
Karacabey’in longozu, Allah’ın lütfu, doğanın bize verdiği büyük bir doğal zenginliktir. Sahillerimize yeteri kadar modern, çağdaş yapılaşması için sahip çıkamadık. Longoz’a sorunlu olmayan insanların girip doğayı tahrip etmesine izin vermeyin ve Longoz’a sahip çıkın. Mustafakemalpaşa Suuçtu Şelalesi önüne birileri bir şey yapmaya kalktı ve halk ayaklandı. Longoz’un gibi böyle bir zenginliğin korunmasına bekçilik etmenizi rica ediyorum. Plansız, programsız ve yetkisiz şekilde bu zenginlik heba edilmemelidir.
Toprağın fabrikası yok. Karacabey’in tarımsal potansiyelinin sağlıksız, fason sanayi kuruluşlarıyla heba edilmesine izin vermeyin. Toprak bizi besleyemiyor. Besleyemediği için sahibi kaça, kaça ve ekonomik krizden dolayı borçlanıyor ve satıyor. Sosyal ekonomik ağır sorunlarımız var. Bunlara birde yerel yöneticiler olarak çanak tutarsak, bu kor alev olur. Karacabey elimizden çıkmak ve kaçmak üzere. Onun için mutlaka arazimizi, toprağımızı ve tarımımızı koruyalım. Sanayi gelmesin mi? Sanayi disiplinli, planlı ve öncelikli olarak tarıma dayalı gelsin. Gelecek nesillere Karacabey’imizi pırıl pırıl bırakalım” dedi.
Aktuğ; “Bursa büyükşehir Belediyesi başarısızdır”
Tayan’ın ardından sosyal paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiası ile geçtiğimiz hafta gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan CHP Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Sözcüsü Erdal Aktuğ söz aldı. Aktuğ konuşmasında Murat Tanrıverdi’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve yeni yönetime de başarılar diledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başarısız olduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Aktuğ, başarının ekip çalışmasıyla geldiğinin unutulmamasını gerektiğinin altını çizdi.
Bu başarısızlığı atanan yeni Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da açıkladığı borçla itiraf ettiğini belirten Aktuğ, Siirt ve Batman’ın park ve bahçelerine ayrılan bütçenin yarısının bile Karacabey ve Mustafakemalpaşa’ya gençlerin spor yapması için ayrılmadığını belirtti.
“CHP bayrağı daha ileriye taşınacak”
Programda veda konuşmasını yapan Murat Tanrıverdi de CHP bayrağının her zaman daha ileriye taşınacağından şüphesi olmadığını belirterek, “2 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı görevinde bulunmaktaydım. Ancak bu tür görevlerin de hiç bir şahıs üzerinde baki kalmayacağının bilinci içerisindeydim. Şunu herkesin bilmesini isterim ki; daha önce bir çok kez tekrarladığım üzere, hayatım boyunca en fazla gurur duyarak yaptığım şey, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İlçe Başkanlığını temsil etmek olmuştur.
Bu andan itibaren örgütümüzün yeni heyecanlara, bayrağı daha ileriye taşıyabilecek genç kadrolara ihtiyacı vardır. Bahsettiğimiz bu kadrolar da Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde mevcuttur. Benim şahsi olarak hiç bir makamda hırsım ve gözüm yoktur ve her zaman bir işi daha iyi yapabilecek kişiler mevcuttur. Bayrak her zaman daha ileriye taşınacaktır.
Yapılan kongre masrafları da dahil olmak üzere yeni çalışmaya başlayacak olan arkadaşlarıma bir tek kuruş dahi borçsuz bir şekilde yönetimi devretmeyi buradan taahhüt ediyorum.
Görevde kaldığım süre boyunca tüm örgütümüzden her zaman büyük destek gördüm. Hiç kimseye bir kırgınlığım yoktur. Ancak benim kırdığım arkadaşlarım olduysa kendilerinden özür diliyorum.
Beni destekleyen herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
“Belediye’yi kazanarak, yüzleri güldüreceğiz”
Kongrede tek aday olan Ayfer Şahin Çiftçi de yaptığı konuşmada, belediyeyi kazanacaklarını iddia etti. Karacabey’in Cumhuriyet tarihindeki en talihsiz belediye yönetimiyle karşı karşıya olduğunu savunan Çiftçi şunları kaydetti: “CHP olarak Karacabey’de yeni yıla yeni hedeflerle gireceğiz. Karacabey Belediyesi’nin başında bulunan talihsiz yönetimi değiştirmek boynumuzun borcudur. Hedefimiz en az 20 bin oy ile Karacabey Belediyesi’ni kazanmaktır. ‘Güzellikler Şehri’ dedikleri Karacabey’in kaldırımlarında yürüyemez olduk. Tarım, Teknoloji ve Turizm diyerek geldikleri 3T’den, Karacabey’e hizmet etmeyen ama sadece doğum, düğün ve definlerde bulunan 3D yönetimi ile karşı karşıyayız. Karacabey’e bir çivi bile çakmayan ama reklam ve bilboardlarda şampiyon olan bu talihsiz yönetimi değiştireceğiz. Karacabeyli vatandaşlarımız mutsuz. Köylerimizin hali içler acısı. Büyükşehir Yasası ile köyler boşalmış durumda. Köylerden çöpler bile alınmıyor. Karacabey’in makus talihini değiştirmek bizlerin elinde. 2019’da önce yerelde sonra da genelde Adalet ve Kalkınma Partisi’ni yerle bir edeceğiz. Çocuklarımızın geleceği için bunu başaracağız. Karacabey’de Cumhuriyet tarihinin en başarısız belediye başkanı ile karşı karşıyayız. 4 yılda Karacabey’de 4 tane çivi bile çakılmamıştır. TEKNOSAB denilen proje tarımı bitiren ve Karacabey’e bir nebze olsun faydası olmayan bir projedir. Nilüfer Belediye Başkanı’mız Sayın Mustafa Bozbey’i TEKNOSAB’dan çekildiği için tebrik ediyorum. Az kaldı, sizlere söz veriyorum Karacabey’i de gülümseteceğiz. Sabah çorbaları artık köylülerimizi yıldırmış durumdadır. Ali Özkan, Karacabey Belediyesi’nin gelecek 7 yılını borçlandıran ilk ve tek belediye başkanıdır. Bursa’nın sosyetik semtleri Özlüce, Balat ve Osmangazi’deki su fiyatları ile Karacabey’deki su fiyatları aynı noktada. Billboard güzeli Karacabey’i içme suyu güzeli yaptınız. Karacabey çiftçisi batmış durumdadır. AKP iktidarı çiftçimizin en büyük düşmanıdır. Türk tarımı ithalat şampiyonudur. Karacabey çiftçisi, çiftçi çalıştıkça, ektikçe zarar ediyor. Büyükşehir Yasası ile birlikte, köylünün elinden kendi parasıyla aldığı merası, tarlaları, kantarı, köy kahvesi, köy tuvaleti, hal deposu, itfaiye aracı, otobüsü elinden alındı. Karacabey Danişment Köyü’nde 66 yıl önce köylünün satın aldığı 819 dönüm toprak köylünün elinden alındı, gasp edildi, peşkeş çekiliyor. Karacabey Boğazköy’de 800 tapu kıyı kenar kanununa göre iptal edildi. Çiftçimizin sorunlarına daha fazla sahip çıkacağız, çiftçimizi namerde muhtaç etmeyeceğiz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Köylü milletin efendisidir” demişti. AKP tarafından, tefecilerin kölesi haline dönüştürülen çiftçilerimizi, CHP iktidarında yeniden milletin efendisi yapmak boynumuzun borcudur.”
İşte CHP’nin yeni yönetimi
Konuşmaların ardından faaliyet raporu okunarak, gelir gider hesapları oylandı. Karacabey İlçe Başkan Adayı olan Ayfer Şahin Çiftçi’nin, tek listeyle girdiği seçimde; 245 delegeden 94’ü oy kullandı. 12 oyun geçersiz sayıldığı kongrede 82 kişinin desteğiyle Çiftçi CHP’nin yeni ilçe başkanı oldu.
Ayfer Şahin Çiftçi başkanlığındaki yeni CHP İlçe Yönetimi’nde şu isimler yer aldı:
Yönetim Kurulu:
Nuray Ayhan, Ercüment Balto, Imren Çakir, Filiz Çolak, Mithat Erman, Abdi Ezer, Huriye Günata, Mesut Ince, Mustafa Mestan, Nusret Pullu, Süreyya Reyhan Tunçman, Mustafa Utku, Latif Ünal, Sadettin Yıldırım.
İl Delege Adayları:
Serap Aka, Burhan Altıntaş, Samet Bakar, Mehmet Çakır, İlyas Çelebi, Sinan Çiftçi, İbrahim Derinoğlu, Ahmet Dursun, Mümin Ereselli, Selma Ersöz, Meral Fidan, Erhan Gül, Nazmi Hacer, Neşe Karaca, Ferudun Koç, Hasan Hüseyin Kula, Fatma Mendeş, Nadide Öktem, İsmail Önen, Kemal Tetik, Ali Yüksel, Vedat Zobar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.