CHP, seçimleri kazanmak istemiyor mu?

*İnternet sitemize gelen yorumlarda CHP’nin Ayhan Kutku ile dördüncü parti bile olamayacağı dile getiriliyor.

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi’nde Ayhan Kutku’nun başkan adayı gösterilmesi tepkilere neden oldu. CHP’nin seçimleri elinin tersiyle ittiğini dile getiren çok sayıda partili, MHP adayını destekleyeceğini söyledi.

Kutku’nun adaylığının açıklanmasının ardından sık sık gazetemizi ziyaret eden CHP’li seçmenler, diğer adayların değerlendirilmemesini eleştirdi. Seçimleri rahatlıkla kazanabilecek isimler olmasına karşın Kutku’nun aday gösterilmesine anlam veremediklerini söyleyen CHP’li üyeler, “Partimiz ilk kez seçimleri kazanma potansiyeli yakalamıştı. Partimizin bayrağını belediyenin burçlarına rahatlıkla dikebilecek isimler varken, Ayhan Kutku’nun aday gösterilmesine anlam veremiyoruz. Seçimlerde, dördüncü parti bile çıkamayız. CHP’li olarak ilk kez başka bir partiyi destekleyeceğiz. CHP, seçimleri kazanmak istemiyor mu? Seçimlerde ipi rahatlıkla göğüsleyecek isimler neden değerlendirilmedi? Üniversite mezunu, pırıl pırıl gençler istenmiyor mu? Anketlerde adı dahi geçmeyen Kutku, nasıl oldu da adayımız oldu?  Enver Kartal, İsmail Hakkı Taşer, Gönül Avil, Murat Tanrıverdi, Süleyman Çapanoğlu gibi değerli isimler üzerinde neden durulmadı? Seçimlere kadar ilçe başkanlığı görevini başarıyla yürüten Gönül Avil, aday belirleme sürecini iyi yönetemedi. CHP’nin görevi sadece belediyeye birkaç meclis üyesi göndermek mi? Partimizi seçimlerde desteklemeyeceğiz. CHP, yol yakınken yeniden sağlıklı bir değerlendirme yapmalıdır” diye konuştu.

Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan’ın CHP’ye küstürüldüğünü dile getiren partililer, “Ceylan’ın DSP’den aday olacağı konuşuluyor. Eğer Ceylan seçimlere girerse en az dört, beş bin oyumuzu alacaktır. Birçok partilimiz de MHP’den Ayhan Tayfur’u destekleyeceğini söylüyor. Seçimlerde hezimete uğrayabiliriz” dedi.

İnternet sayfamızdaki Kutku’nun adaylık haberine ise okuyucularımız şu yorumlarda bulundu:

“CHP, Karacabey’i kazanmak istemiyor. Kendilerine yakın isimleri ilk dörde koyup,  sadece meclis üyesi çıkarmayı hedefliyorlar. Seçimleri rahatlıkla kazanabilecek adayların değerlendirilmemesinin nedeni de budur. Ayhan Kutku, neden anketlerde halka sunulmadı?

CHP, çok yakın olduğu seçimi elinin tersiyle itti. Her zaman olduğu gibi, seçimi yine kazanamayacağız. Neden birkaç kişinin istediği oluyor? Karacabey’in hakkını yiyorsunuz. Ayhan Kutku değil seçimi almak, partiyi dördüncü bile yapamaz. CHP’li olan dahi bu isme oy atmaz. Ticaret Odası başkanlığını kazanamayan, belediyeyi hiç alamaz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.