“CHP iktidarında kimse mağdur olmayacak”

Taksiciler CHP Bursa Milletvekili Akyan Erdemir'e sıkıntılarını anlattı:  

Karacabey'de taksici esnafıyla bir araya gelen CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, sıkıntıları yerinde inceledi. Belediye'den dert yanan taksici esnafı, Başkan Ergün Koç'un kendilerine sahip çıkmadığını ileri sürdü.

Önceki gün Katlı Otopark'ta gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda, CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, İlçe Başkanı Gönül Avil, Kadın Kolları Başkanı Mualla Tuğ ve parti yöneticileri, taksici esnafın sorunlarını dinledi.

Sıkıntılarını dile getirme fırsatı bulan taksici esnafı, Başkanı Ergün Koç'un kendilerine sahip çıkmadığını ve zor koşullarda çalışmak zorunda kaldıklarını vurguladı. Belediye'den dert yanan taksici esnafı, “Altımızda tuvaletler var. Pislik içinde yaşıyoruz. Belediye Başkanı Ergün Koç, bizlere hiç sahip çıkmadı. Taksicilerden devir-temlik parası adı altında ücret alındı. Daha sonra mahkemeye başvurarak verdiğimiz paraları geri aldık. Ancak, Belediye şimdi yine karşı dava açtı. Belediye'nin bizimle ne alıp veremediği var? Anlamış değiliz. Bizim talebimiz her durağa birer kabindi. Belediye konusunda çok dertliyiz” diyerek isyan etti.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, taksicilerin her şehir için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, Belediye'nin haraç alır gibi para talep etmesinin yanlış olduğunu söyledi. Nilüfer Belediyesi'nin taksiciler için yaptığı hizmeti örnek veren Erdemir, “Belediye kendi kafasına göre iş yapmamalıdır. Talepler, taksicilere göre belirlenmelidir” şeklinde konuştu.

CHP İlçe Başkanı Gönül Avil ise, meclis toplantılarında her zaman taksici esnafının yanında olduklarını hatırlattı. Taksicilerin istemediği hiçbir konuya destek vermediklerinin altını çizen Avil, “Önümüzdeki yerel seçimler çok önemli. Son seçimi bin 700 oyla kaybettik. Bu kez belediyenin burçlarında CHP bayrağını dalgalandıracağız. Taksicilerimiz için de güzel projelerimiz olacak. Destek verin yeter. CHP iktidarında kimse mağdur olmayacak” ifadelerine yer verdi.

ÖTV'siz, KDV'siz ve faizsiz kredi kolaylığı ile güvenli kabin ve engellilerin de rahatça kullanabilecekleri tek tip taksi önerisinden yana olduklarını belirten Erdemir, “Belediye'yi kazandığımız takdirde sıkıntılarınızı bitireceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Nilüfer Belediyesi'nin uygulamasını Karacabey'de de gerçekleştireceğiz. Sizden tek isteğimiz, CHP'yi desteklemenizdir” diyerek sözlerini noktaladı.

Ardından Bakırköy'ü ziyaret eden CHP'liler, cenaze evinde taziyede bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.