CHP Bursa Karaca’ya emanet!

CHP Bursa İl Örgütü yeni başkanını seçti. 4 adaylı kongrede 294 oy alan İsmet Karaca, Hüseyin Akkuş, Erol Gülmez ve Güner Aklan’ı geride bırakarak seçimin galibi oldu. Ayrıca, İsmet Karaca’nın İl Yönetim Kurulu Asil Listesi’nde Karacabey’den Seven Karan Erman da yer aldı. Erman, daha önce de eski İl Başkanı Şadi Özdemir’in yönetim kurulunda bulunmuştu.
CHP Bursa İl Örgütü’nün geçtiğimiz Kasım ayında ilçelerden başlayan kongre süreci Pazar günü yapılan İl Kongresi ile tamamlandı. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılan CHP Bursa 37. Olağan İl Kongresi’ne; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer eski Belediye Başkanı Mustaf Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Sertaslan, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Kongreye Gönül Avil başkanlığındaki Karacabey İlçe Örgütü de yoğun ilgi gösterdi.
Mevcut İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İsmet Karaca, Erol Gülmez ve Güner Aklan’ın aday olarak katıldığı kongreye partililerin ilgisi büyük olurken, 618 delege oy kullandı. Kongrede yapılan seçimin ardından kazanan İsmet Karaca oldu. İsmet Karaca 294 oy aldı. Hüseyin Akkuş 236, Erol Gülmez 65, Güner Aklan 19 oy aldı. Öte yandan İsmet Karaca’nın İl Yönetim Kurulu Asil Listesi’nde Karacabey’den Seven Karan Erman yer alırken, Karacabey’den de CHP İl Kongre Delegeleri; İlke Acar, Gönül Avil, Ertuğrul Babadağlı, Hasan Balcaz, İbrahim Bursalı, İlyas Çelebi, Mümin Ereselli, Aytaç Kara, Sadır Kırlı, Serpil Kurban, İbrahim Kuş, Mualla Kuzu, Muhsin Sarı, Mualla Tuğ, Belma Tunçman, Güler Uzunoğlu ve Berk Orhan Yücel’de oylarını kullandı.
CHP’nin yeni İl Başkanı olan İsmet Karaca, seçimin ardından birleştirici olacağına vurgu yaparken, diğer başkan adayları Erol Gülmez ve Güner Aklan’ı yanına çağırarak elini kaldırdı. Hüseyin Akkuş ise seçim sonuçlarının netlik kazanmasıyla salondan ayrıldığı öne sürüldü.
“Bizim birbirimize karşı zafer kazanmaya ihtiyacımız yok” diyen CHP İl Başkanı İsmet Karaca, “Neden aday oluyorsun dediler, 31 Mart akşamını hatırlayın, o acıyı, üzüntüyü bir daha yaşamayın diye aday oldum, size söz veriyorum bu kongre CHP’nin muhalefetteki son kongresidir. Bundan sonraki kongre iktidarımızda olacaktır. Ben kendi adıma önce şu sözü veriyorum, asla Nilüfer Belediye Başkan adayı olmayacağım, Turgay Erdem başkanımız rahat rahat görevini yapsın.
Son iki yılda iki tane önemli seçim yaşadık, ikisinde de başarı hikayesi yok. Bursa’nın milletvekili sayısı 18’den 20’ye çıktı ama bir başarı hikayesi yazamadık. 31 Mart’ta bütün Türkiye’de başarı hikayeleri vardı ama Bursa’da bu yoktu. Bu duyguyu bir daha yaşamamak adına ben aday oldum. Bu tarihi kongre bizim iki yılda bir tüzüğümüz gereği yaptığımız kongre değil, CHP’nin iktidar yürüyüşüdür. Yol verin Bursa’ya bahar erken gelsin. Biz bu iktidarı Mudanya’daki balıkçılarla, İznik’in köylerindekilerle, yoksulluğu kabul etmeyen dağ köylüleriyle, hep birlikte kazanacağız, hepimiz çok farklı bir güne uyanacağız. CHP’yi Bursa’da iktidara taşıyacağız. Biz Bursa olarak iktidar partisine verilen desteği alamıyoruz, sokağa ineceğiz, bayramlarda çelenk yollayıp geçmeyeceğiz, biz sokakta, meydanda siyaset yapacağız. Bursa’da başarı hikayemizi hep birlikte yazacağız.” diye konuştu.
İsmet KARACA kimdir?
1970 yılında Antalya’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Antalya’da, yüksek öğrenimini Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Dr. Ümran Karaca ile evli. 2 kız çocuk babası. Turizm sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibi ve yöneticisi. Öğrencilik yıllarında sol siyasal hareketler ve demokratik hak arayışı eylemlerinde sürekli yer aldı. 1990’lı yıllarda SHP gençlik kollarında başladığı siyasi yaşamına, CHP’nin yeniden açılmasıyla birlikte CHP’ye üye olarak devam etti. Osmangazi Gençlik Kolları yönetiminde yer aldı. Ardından Osmangazi Gençlik Kollar Başkanı oldu. 1997 yılında İl Gençlik Kolları Kongresi’nde İl Gençlik Kolu Başkanı seçildi. 1999 yılında yapılan İl Kongresi’nde Yılmaz Akkılıç Başkanlığı’nda İl Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. Gençlikten Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Seçimlerde sandık görevlisi, okul sorumlusu, seçim komisyon üyesi olarak görev aldı. 2012 yılında yapılan CHP Osmangazi İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanı ve kurultay delegesi seçildi. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi 25. Dönem milletvekili adayıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.