CHP, 94 yaşında

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi, partilerinin kuruluşunun 94.yıl dönümünü törenle kutladı. Çok sayıda partilinin katıldığı tören, Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
CHP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, “Temelleri Türk Ulusunun Kurtuluş Mücadelesinden gelen Cumhuriyet Halk Partisi, 9 Eylül 1923 tarihinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin devamı olarak Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından kurulmuş, ülkemizin en köklü partisidir. Türkiye Cumhuriyetini kuran partidir. Kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhuriyet devrimlerini hayata geçirmiştir. Modern Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığını, özgürlüğünü ve ulusal birliğini sağlamış partidir.
Partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyerek, siyasi partilerin demokratik toplum ve devlet hayatındaki önemini anlatmak istemiştir. Çok partili siyasal hayata geçilmesi için büyük çaba sarf eden Mustafa Kemal, ”özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyerek, demokrasinin teminatının ifade özgürlüğü olduğunu daha o günlerden saptamıştır.
Cumhuriyet Halk Partisi kararlılıkla ülkemizde tam bağımsızlığı, özgürlükleri, laikliği, demokrasiyi, adaleti, hukukun üstünlüğünü savunmaya; çağdaşlaşmayı ve Cumhuriyete yönelik tüm gerici tehditlere karşı durmayı sürdürecektir. Emperyalist düzenin ve sömürge zihniyetinin yıkamadığı tek kale olarak varlığını sürdürmekte ve tek iktidar alternatifi olarak mücadelesine devam etmektedir.
Cumhuriyet Halk Partisinin mücadelesi ülkemizde barış, huzur, adalet ve refahın yeniden kurulması üzerinedir. Hedefi aydınlık bir geleceği olan, ekonomisi güçlü, tam bağımsız bir Türkiye’dir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının garantisi olan Türkiye’nin en köklü partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin, 94. kuruluş yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.