Ceylan, köylülere projelerini anlatıyor

Karacabey Demokratik Sol Parti Belediye Başkan Adayı Yüksel Ceylan, Gölkıyı, Subaşı ve Karakoca köylüleriyle bir araya geldi.
Köylerle ilgili projelerini anlatan Ceylan, Belediye adına kurmayı düşündüğü domates fabrikası ile yetiştirilen ürünlerin satış noktası olacak ofisten bahsetti. Domates fiyatlarından ova köylülerinin belinin büküldüğünü dile getiren Ceylan, İkizce ile Uluabat arasındaki köylerde ise buğday, mısır ve ayçiçeği üreticilerinin tüccarın eline mecbur bırakıldığını belirtti. Seçimleri kazandıklarında öncelikle satış noktası açacaklarını ileri süren Ceylan, çiftçinin ürününün para etmesi için çalışacaklarını söyledi.
Tarım organize sanayi bölgesi kurma düşüncelerinin de olduğunu belirten Ceylan, ürünlerin satışında fiyat belirleme yetkisinin üreticide olacağını kaydetti.
Ceylan, “Yumurta fiyatlarını Afyon’da kurulan Başmakçı adındaki birlik belirliyor ve yumurta kar ediyor. Ortalama 30 kuruş fiyat uygulaması var. Yumurta üreticisi para kazanıyor. Üretimini arttırıp yatırıma dahi geçebiliyor. Ancak tarımda olan başıboşluk yüzünden çiftçi her geçen gün zayıflamakta ve bitme noktasına gelmektedir” diye konuştu.
Ceylan, köy ziyaretlerine Hotanlı, Küçükkaraağaç ve Yenisarıbey ile devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.