Çevreci Sütaş belgelendi

Sürdürülebilir bir gelecek hedefi ile çalışmalarına devam eden Sütaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Sıfır Atık Belgesi”ni Bursa’da alan ilk şirket oldu.

Bu yıl kuruluşunun 45. yılını kutlayan Sütaş, ineklerin beslendiği ottan, sofralara ulaşan süt ve süt ürünlerine kadar olan tüm süreci, “Çiftlikten Sofralara” entegre iş modeli ile denetliyor ve yönetiyor. Bu model dahilinde Sütaş, toprak, su, hava gibi doğal varlıkları doğanın emanetleri olarak görüyor; tüm faaliyetlerini ‘doğadan aldığını doğaya geri verme’ ilkesiyle sürdürüyor, enerji ve çevre politikalarını da bu anlayışla oluşturuyor.

Çevresel performansını yönetim sistemleri ile takip ederek sürekli geliştirmeye odaklanan ve Sıfır Atık hedefiyle çalışan Sütaş, Bursa’da Sıfır Atık Belgesi’ni alan ilk şirket oldu. Çevre ve Şehircilik İl Müdür V. Selçuk Yalçın’ın başkanlığındaki heyet, Sıfır Atık Belgesi’ni Karacabey’deki Sütaş tesislerini ziyareti sırasında takdim etti.

Sütaş, çiftliklerinden çıkan gübreleri ve süt ürünlerinin üretiminden kaynaklanan organik atıkları, biyogaz tesislerinde enerjiye dönüştürerek, çevreye olan olumsuz etkilerin azaltılmasına yönelik çalışıyor. Sütaş, fabrikalarının ihtiyacı olan elektriğin % 84’ünü kendi ürettiği yenilenebilir enerji ile karşılıyor. Biyogaz tesislerinin proses çıktıları ise organik madde içeriği yüksek, çok değerli organik gübre olarak değerlendiriliyor. Sütaş böylece, yılda yaklaşık 7,5 milyon ağaca eşdeğer sera gazı azaltımı yapılmasını sağlıyor. Üretim tesislerinde çıkan diğer atıkları da büyük bir özenle ayıran Sütaş, bu atıkların geri dönüşüm aracılığıyla ekonomiye geri kazandırılmasına büyük önem veriyor.

Sütaş’ın Karacabey tesislerinde düzenlenen törene ise; Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı V. Selçuk Yalçın, Uzman Alev Bulut, Uzman Gökben Yıldırım, Küresel Çevre Mühendislik ve Danışmanlık Hiz. Ltd. Şti, Firma Sahibi/Şirket Müdürü Yalçın Haluk Yürüten, Çevre Mühendisi; Nuran Bakır Bağışlar, SÜTAŞ Süt Ürünleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mürvet Tezel, Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Murat Arat, Enfaş Genel Müdürü A. İhsan Çabukol, Enfaş Enerji ve Gübre Üretim Direktörü Mustafa Gül, Enfaş Çevre Regülasyonları ve Denetimleri Müdürü Miray Tuğ, Enfaş Çevre Regülasyonları ve Denetimleri Uzmanı Ecem Özdemir katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.