Çerkesler Karacabey’de buluştu!

Derneklerin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantı, Bursa Çerkes Derneği’nin koordinatörlüğünde 3 maddelik gündemle görüşüldü.

Toplantıya Mustafakemalpaşa, Balıkesir, Bandırma, Susurluk, Biga, Gönen, İnegöl Dernekleri ile Kafkas Federasyonu temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi Sadullah Batur ile Bursa Dernek Başkanı Filiz Çelik katıldı.

Gündemin birinci maddesinde Federasyon çalışmaları değerlendirildi. Yeni Anayasa değişiklilerinin derneklere olumlu ve olumsuz etkileri masaya yatırıldı. Federasyon çalışmalarının olumlu bulunduğu toplantıda, Biga’da geniş katılımlı bir toplantı yapılması karalaştırıldı.

Söz konusu toplantının bölgeden en az 300 kişinin yanı sıra, Biga’daki Çerkeslerle birlikte bin kişinin katılması ve toplantının şölen içinde geçmesi planladı.

Biga Dernek Başkanı Harun Şiren, böyle bir toplantının bölgelerinden yapılacak olmasından onur duyduğunu belirtti.

Toplantıya Konfederasyonun tam kadro katılacağının sözünü de Federasyon temsilcisi Sadullah Batur verdi. Biga’daki geniş katılımlı halk toplantısının 25 Mart 2012 Pazar günü saat 13.00’te gerçekleşmesi yönünde karar alınırken, toplantı yeri olarak Biga Kültür Merkezi ve İdriskoru Köyü belirlendi.

Gündemin ikinci maddesinde “Ortak Akıl” toplantıları gündeme geldi. Ortak Akıl toplantılarında problem yaşanmadığı ancak başka dernekler ile yapılan görüşmelerde Çerkesleri güç durumda bırakabilecek olan karalarlara imza atıldığı üzerinde duruldu. Böyle durumlarda gerekirse şerh düşülmesi oybirliği ile kararlaştırıldı. İnsanlara saygı duyulması gerektiği ve rencide edici söylemlere destek verilmemesi görüşü benimsendi.

Gündemin üçüncü ve son gündem maddesindeki yaz şöleninin görüşülmesine geçildi. Güney Marmara Kafkas Şöleni’nin, Mustafakemalpaşa’nın Karaorman Köyü’nde 30 Haziran 2012 tarihinde yapılması kararlaştırıldı. Şölene Kafkasya’dan çeşitli sanatçıların getirilmesi görüşüldü. Tüm dernekler bu konuda maddi olarak da destek sözü verdi. Şölenin sağlıklı şekilde yürütülmesi için Mustafakemalpaşa, Bursa, Karacabey ve Bandırma Kafkas Dernekleri Komisyona seçildi.

Karacabey Kuzey Kafkasya Kültür Derneğini ikramlarıyla ağırlanan bölge dernekleri, Biga toplantısına ve Karaorman şölenine ilgi göstereceklerini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.