Cenneti alevler sardı

Cenneti alevler sardı
Uluabat Gölü Kuş Cenneti yakınlarında önceki gün meydana gelen yangında 10 hektarlık sazlık alan kül oldu.
Uluabat Kuş Cenneti yakınlarında öğle saatlerinde sigara izmaritinden çıktığı sanılan yangın göldeki canlıların ve göçmen kuşların üreme ve barınma alanında 10 hektar sazlığın yok olmasına neden oldu. Alevlerin Kuş Cenneti’ne yaklaşmasını önleyen itfaiye rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen tehlike için destek istedi. Karacabey Belediyesi itfaiye ekiplerine Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri destek verdi.
Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban’da olay yerine giderek çalışmaları takip etti. Balaban, Kuş Cenneti için bir tehlike olmadığını ve göl sularının çekilmesi nedeniyle sazlıklardaki doğal yaşamın yangından fazla zarar görmediğini belirtti.
Kuş Cenneti yakınlarında başlayan ve Uluabat Köy’üne doğru 2 kilometre uzunluğunda bir kıyı şeridi etkileyen yangına geç saatlere değin müdahale edildi. Bataklık alanda süren yangının ise kendiliğinden sönmesi beklendi. Yangın anında olay yerinden kaçtığı iddia edilen bir çoban gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.