“Cennet, anaların ayakları altındadır”

Karacabey Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hamit Çavdarlı, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Çavdarlı, mesajında, “Pek muhterem Karacabeyli analarımız, bacılarımız ve hanımefendi kardeşlerimiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.
Biz kadını baş tacı eden, Allah’ın kıymetli bir emaneti olarak gören ve inanan bir medeniyetin mensuplarıyız. Dünya milletleri tarihine baktığımızda şahit olacağınız gerçek şudur ki, diğer bütün medeniyetler kadını alçaltırken İslam medeniyeti kadını yüceltmiş ve haklarını iade ederek koruma altına almıştır.
Ahlak ve maneviyatın zayıflaması, tek tek her ferdi nasıl etkilemiş ise, kadınlarımızı da maalesef etkilemiştir. Ahlaki ve manevi eğitimden yoksun bir toplum ne kadının, ne annenin, ne ailenin ehemmiyetini idrak edememekte ve maddeci bir bakış sergilemektedir.
Bizim inancımız, değil bir insanı, bir karıncayı bile incitmeyi yasaklayan bir inançtır. İslam dini, “Cennet, anaların ayakları altındadır” diyerek kadına en büyük değeri vermiştir. Elbette kadına yönelik şiddeti engelleyici tedbirler alınmalıdır. Elbette her türlü yasal düzenleme gerçekleştirilmelidir. Ancak bizce bunlar yeterli olmaz. Çünkü şiddeti kanunla bir yere kadar önleyebilirsiniz. Asıl olan kanunları değil, vicdanları değiştirmektir. Bunun yolu da önce ahlak ve maneviyat diyerek vicdanlara manevi değerleri yerleştirmektir.
Bir şairimiz, Anadolu Kadını’nı şöyle tarif ediyor:
‘Yürekleri Akdeniz gibi geniş, soluğu Afrika gibi sıcak,
Yaslandın mı çınar gibidir onlar, sardın mı umut gibi”
İstiklal mücadelemizin kadın kahramanları Nene Hatun ve Kara Fatma, Anadolu kadınının efsane örnekleridir. Onların fedakârlıklarını anladığımız ve mücadelelerini örnek aldığımız ölçüde, bizim için 8 Mart anlam kazanacaktır. Aksi takdirde basit kutlamalar, rutin sloganlardan öteye geçemeyecektir.
Ülkemiz maalesef kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın dramatik örnekleriyle doludur. Bu konuda ortaya konan yasal çabaların yetersiz kaldığı da aşikârdır. Kadınlar toplumda hak ettiği yeri, hak ettiği şekilde almalıdır. Kılığı, kıyafeti, inancı, mezhebi ne olursa olsun kadına yönelik her türlü ayrımcılık son bulmalıdır. Bu temenni ile bütün kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyor, yeniden Büyük Türkiye ve Adil Bir dünya diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.