Çeltik alım fiyatı belli oldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TMO’nun, 2016 yılı çeltik alım fiyatını açıkladı. Bakan Çelik, ”2016 yılı için 60 randımanlı çeltiğin alım fiyatı bin 675 TL, hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Bu yıl 60 randımanlı Osmancık çeşidi çeltiğin alım fiyatının ton başına bin 675 lira olarak belirlendiğini ifade eden Çelik, ”Hayırlı uğurlu olsun, tabii bunun birçok boyutu da var. Biliyorsunuz ton başı 100 lira da pirim veriyoruz. Dekar başı 11 TL’lik mazot gübre desteği devam ediyor. Sertifikalı tohumla ilgili dekar başına 8 TL devam ediyor. Allah bizlere, devletimize güç versin. Emekçilerimizin emeğini zayi etmeme konusunda bizler de çabalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Dünyada 2 milyara yakın aç ve yoksul insan olduğunu ifade eden Çelik, bunun insanların toprağını düşmanca kullanmaktan kaynaklandığını vurguladı.
Dünyada 34 ülkenin gıdaya, 80 ülkenin de suya erişiminde sıkıntıları olduğunu aktaran Çelik dünyada tarım ve hayvancılık açısından, gelecek günlerin çok parlak olmadığını ifade etti.
Dünyada var olan bu kötü gidişatın, Türkiye’de de yaşanmaması için, varsa bir eksikliğin, onun da giderilmesi için çalıştıklarını anlatan Çelik, ”Bakanlık yapmak için değil, hava atmak için değil, yoksa Bakanlık da geçer. Bakmak için bakanlık istemiyoruz biz. Çözmek için bakanlık istiyoruz. İnşallah sorunlarımızı el birliğiyle çözeceğiz ”dedi.
Bakan Çelik, tarım ve toprağı korumanın birinci görevleri olduğunu, bunun da binalar içerisinde değil tarlaya ve sahaya inerek mümkün olacağını vurguladı.
”Milletin derdiyle dertlenen insan istiyoruz”
Bakanlık olarak idari yapılarında bazı değişikliklere gittiklerini ifade eden Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: ”İşletme bazlı sorumluluk olacak dedik. Her işletmenin bir veterineri ya da ziraat mühendisi olacak. Yani artık işi araziden işi takip edeceğiz. Ama ola ki bu güzel binalarda hizmet sunarken vatandaşlarımızın buraya gelmesi olacak. O zaman da yeşil masa hizmet verecek. İşiniz güler yüzle görülecek. Devletin memuru millete hizmet etmek içindir. Somurtan ve tepeden bakan, ne milletvekili ne bakan ne de memur istiyoruz. Milletin derdiyle dertlenen insan istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı bir telefonla dünyayı ayağa kaldırdı, dünyaya örnek oldu. Seversiniz sevmezsiniz, ben çok seviyorum. Ama size şunu söyleyeyim milletin derdiyle dertlenecek yönetici. Milletin derdiyle dertlenirseniz birçok sorunu aşarsınız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.