Canbolu’da balıklar ölüyor!

Karacabey Canbolu Deresi'ndeki balıklar ilginç bir şekilde ölmeye başladı. Önceki gece kıyıya vurmuş binlerce balığı fark eden vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. Yetkililerin yaptığı araştırma sonucu ise merak konusu oldu.

Geçtiğimiz yıllarda Susurluk Şeker Fabrikası ile maya fabrikalarının atıklarını yılın belirli zamanlarında Canbolu Deresi'ne boşaltmasıyla binlerce balık telef oluyordu.  Yıllarca bu dertten kurtulamayan Canbolu Deresi, şeker fabrikasının kapanmasıyla rahat bir nefes aldı.

Aradan sorunsuz geçen iki yılın ardından Canbolu Deresi'nde yaşanan balık ölümleri, ilçe halkına büyük şok yaşattı. Vatandaşların yoğun tepkisine neden olan balık ölümlerine karşı yetkililerin acele etmesi ve dereyi kirletenlerin yakalanmasını isteyen vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı.

Balıkların ölüm haberini duyup dere kenarında gelen vatandaşlar ise bu duruma maya fabrikasının ya da çeltik üreticilerinin neden olduğunu iddia etti. Vatandaşlar, yetkililerden felakete neden olanlara gerekenin yapılmasını istedi. Görevli memurların derenin birkaç noktasından su örnekleri alarak incelemeye başlayacakları ve çıkan sonuçlar neticesinde, soruşturmaya devam edecekleri öğrenildi.

Balık ölümlerinin haberini alan Doğa Der Başkanı Murat Demir, konuyu yakından takip ettiklerini belirterek sorumluların ceza alana kadar işin peşini bırakmayacaklarını kaydetti. Yaşanan bu felaketin kabul edilebilir bir şey olmadığını dile getiren Demir “Fabrikalar derelerimizi atık yuvasına dönüştürüyor. Buna göz yumulması mümkün değil. Ortada binlerce telef olan balığımız söz konusu. Bizler Doğa Der ve diğer çevre kuruluşlarımızla bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.