“Büyükşehir yasası, batık belediyeleri kurtarmak için çıktı!”

Karacabey İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, Büyükşehir’e devredilen taşınmazların birer birer peşkeşlendiğini belirtti. Ata, “Arız Mahallesi merası, atçılık ve şarapçılık şirketine kiralandı. İkizce’nin verimli tarım alanları, sanayileşmenin beraberinde getireceği çevre kirliliğine teslim edildi. Sıranın, Karasu Mahallesi’ne geldiği dillendiriliyor” dedi.
Büyükşehir yasasının, AKP’li belediyelerin batık bütçelerini kurtarmak amacıyla çıkarıldığını savunan Ahmet Aygün Ata, “Devredilen taşınır ve taşınmaz kamu malları hakkında halkımıza bilgi dahi verilmiyor. AKP’li belediyelerin, AB’den aldıkları krediler nedeniyle batan bütçelerini kurtarmanın yolu olarak gördüğü bu devirler, peşkeşe dönüştü.
Güneydoğunun feodal egemenlerine Bursa’da 25 bin dönüm arazi sözü verildiği konuşuluyor. Bunun 8 bin dönümünün ise Karacabey’den olduğu dillendiriliyor.
Karasu Mahallesi’nin Bandırma yolu kenarında bulunan 250 dönümlük merasının da bu peşkeşten nasibini alacağı yönündeki söylentiler, köylülerin şimdiden huzurunu kaçırdı” diye konuştu.
Köylülerin duyarlı ve dikkatli olması gerektiğini belirten İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, “Köylerdeki taşınmazların kiralama ya da satışı gizlice yapılmaktadır. Köylülerimiz meralarının durumu hakkında yetkililerden dilekçe ile bilgi istesin. 15 gün içinde cevap vermekle yükümlü olan birimlerin, görevlerini yerine getirmediği takdirde suç duyurusunda bulunulsun” uyarısı yaptı.
Bütçeleri elinden alınan köy muhtarlıklarının büyük sıkıntı içinde olduklarını hatırlatan Ahmet Aygün Ata, “Muhtarlarımıza, ‘Ortak kullanım yerlerinin elektrik, su, ısınma ve çalışanların ücretlerini siz ödeyin’ deniliyor. Elinden tüm gelirleri alınmış muhtarlarımız bu giderleri nasıl karşılayacak? Alt yapısı düşünülmeden çıkarılan bu yasa tam bir trajikomik duruma geldi. Yasanın amacının PKK, HDP gibi bölücülere hizmet etmek olduğunu ve ABD ile AB’nin baskısıyla çıkarıldığını düşünüyoruz.
Sultaniye Mahallesi’nin cenaze aracı bile elinden alındı. 3-4 kilometre uzaklıktaki mezarlığa cenazeler, römorklarla götürülüyor. Ova köylerindeki yangınlara müdahale etmede etkili olan itfaiye aracı da gitti. Tahsis edilen otobüs, yolcusu az olan yerlere sefer yapmıyor. Köylerimiz çöplüğe dönüştü. Devredilen ve çalıştırılmaya devam edilen köy araçlarına, bakım yapılmıyor. Köylülerimizin canı Allah’a emanet. ‘Köylerimize daha çok hizmet gelecek’ beyanlarının aldatmaca olduğu gözler önüne serildi. Yeni sözlerle de soygun niteliği taşıyan gelirler toplanmaya çalışılacaktır.
Gelecek milli hükümetin, bu soygunların, peşkeşlerin hesabını soracağı unutulmasın. Halkın malının sahibine geri verileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Adalet, er ya da geç ülkemizde egemen olacaktır” diye konuştu.
Gündemdeki olaylara da değinen Ahmet Aygün Ata, “ABD’nin piyonu olan AKP, HDP ve ırkçı faşist Kürtçülerin, ülkemizde yarattığı terörü lanetliyoruz. Ülkemizin huzurunu ve varlığını tehdit eden IŞİD ile kol kola girenlerin sonu yüce divandır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.