“Büyük zaferin 95. yılı kutlu olsun!”

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Haluk Aka 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aka yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “30 Ağustos yaşadığımız bu mukaddes toprakların vatan yapılmasının ifadesidir. Kurtuluş Savaşımızın omurgasıdır, özgürlüğümüzün tescilidir.

Tarihimiz hiç şüphesiz ki hiçbir milletinkiyle kıyaslanamayacak kadar büyük zaferlerle doludur. Bunlardan birisi de Kurtuluş Savaşımızın en son ve en büyük zaferi olan 30 Ağustos zaferidir. 26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’de başlayan ve 30 Ağustos’ta Dumlupınar Meydan Muharebesinde kazanılmış olan bu büyük zaferin 95.yılı hepimize kutlu olsun. 30 Ağustos sadece bu son 4 günün ifadesi değil elbette. Samsun’dan İzmir’e uzanan uzun ve çetin bir dönemin simgeleşmiş halidir. Üzerinde yaşadığımız bu mukaddes toprakların vatan yapılmasının ifadesidir. Kurtuluş Savaşımızın omurgasıdır, özgürlüğümüzün tescilidir.

SALDIRILAR DAHA DA ARTABİLİR

Bu zafer bağımsızlığın; ekonomik, kültürel ve siyasi gelişmenin yanı sıra aydınlanmanın da yolunu açmıştır. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu bugün ki durum pek de iç açıcı değildir Misak-i Milli sınırlarımız ve üniter yapımız parçalanmak istenmektedir. Ülkemiz yine çok acıdır ki, Yugoslavya, Libya, Irak ve Suriye’de oynanan kirli oyunun bir benzerine sahne olmaktadır. Bugün bu şehitlerimizin katilleri; emperyalizmin yerli çeteleri, tetikçileri ve işbirlikçileridir.  Sakarya, İnönü, Afyon ve Dumlupınar’da çarpışan askerlerimiz gibi vatanları için canlarını feda etmişlerdir. Korkarım ki; ülkemizin parçalanmasına, sömürgeleşmesine veya gerici dikta yönetimine geçmesine hizmet eden bu işbirlikçi hainlerin saldırıları daha da artabilir.

TÜM ŞEHİTLERİMİZE SÖZ VERİYORUZ

Tüm bu tehdit ve tehlikeler karşısında bize düşen vazife ise: emperyalizmin ikizleri olan etnik ve dinsel temelli ittifakların oyununu bozmak, bu tehlikeyi halka izah etmek ve zorlu bir savaşa karşı her daim tetikte olmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda, vatan yolunda can Veren yiğit evlatları gibi; son asker, son Atatürkçü toprağa düşene kadar 30 Ağustos’u layığıyla kutlamak ve ona sahip çıkmak gayemizdir. Bu doğrultuda tüm kazanımlarına, şeref ve şanla sahip çıkacağımıza, ulu önderimiz ve tüm şehitlerimize söz veriyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.