“Büyük İsrail için, Türkiye’yi bölmek istiyorlar”

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, son günlerde Türkiye ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamasında, Türkiye ve Ortadoğu’da yaşanan bütün gelişmelerin amacının İsrail’in güvenliğini sağlamak olduğunu belirten SP İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, “Nihai hedef büyük İsrail devletinin kurulmasıdır. Bunun için de Türkiye’nin bölünmesi lazımdır. Türkiye’yi bölmek için yapılması gereken her şey de yapılıyor” değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye’yi bölmek için etnik yapı ve mezhepsel farklılıkların ön plana çıkarılması başta olmak üzere her şeyin yapıldığını belirten Zeynel Abidin Koçak, Kürtleri inkâr politikasının yanlış olduğunu ifade ederek, “İktidarda olsaydık olaylar bu boyutlara gelmezdi. Temelinde ekonomik ve eğitim sorunları var. En önemlisi oradaki insanların dinine, diline, kıyafetine ve ismine müdahale var. Türkiye’nin en fakir illeri, işsizliğin en yoğun olduğu iller neresi? Şu an ülkenin bölünme endişesini taşıyoruz” dedi.
Ortadoğu’daki gelişmelere dikkat çeken Koçak, nihai hedefin büyük İsrail devletinin kurulması olduğunu söyledi. “İsrail’in en önemli düşmanlarından birisi Saddam’dı. Zira iddiası olan bir devlet başkanıydı. ‘Kimyasal silahı var’ dediler, yalanla bertaraf ettiler. Irak şu an can derdinde fiilen üçe bölünmüş durumda, istikrar yok. Irak’tan sonra diğer tehlike Suriye’ydi şimdi o da etkisiz hale getirildi” diyen Koçak, açıklamasına şöyle devam etti:
“Ortadoğu’daki bütün gelişmelerin amacı İsrail’in güvenliğini sağlamak ama nihai hedef büyük İsrail devletinin kurulması. Bunun için de Türkiye’nin bölünmesi lazımdır. Türkiye’yi bölmek için yapılması gereken her şey de yapılıyor.
Bunun için etnik yapı ve mezhepsel farklılıklar ön plana çıkarılıyor. Kürtlere destek verildiğinde onların lider kadrosu, Türk merkezi yönetimine karşı kendilerine destek verenlere karşı minnettar kalacaktır o yüzden dışarıdan destek görüyor. Barış anlamlı bir çözüme kim hayır diyebilir, kim kardeş kanı aksın diyebilir.”
PKK terör örgütünün silah bırakma konusuna da değinen Koçak, “Bırakmaları istenen silahları kimler veriyor?” diye sordu. “Küresel emperyalizme göre en iyi Müslüman ölü Müslümandır” görüşünü dile getiren Koçak, şunları söyledi: “Türkiye’de barış sağlanırsa, bu durumdan örgütün Avrupa ayağı ve Avrupalılar memnun kalmayacaktır. Çünkü Doğu ve Güneydoğu küresel emperyalizm için kanlı bir pazardır. Paris’te 3 kadın öldürüldüğünde Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande onlarla görüştüklerini söyledi ki bu kadınlar kırmızı bültenle aranıyor. O görüştüğünü açığa vurdu, tek görüşen o mu acaba?
‘İmralı’dan barış çıkmaz, örgütün meşrulaşması çıkar’ dedik ve şu an öyle oldu. Öcalan bebek katili mi yoksa devletin muhatabı mı? PKK terör örgütü olarak anılmayacak gerilla ya da özgürlük savaşçısı olarak anılacaktır.”
SP İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, herkesi tek çatı altında toplayabilecek yegane şeyin İslam kavramı olduğunu sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.