Bursaspor 11 yıl sonra en ağır yenilgisini aldı

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum’un gol yememe anlayışı Galatasaray maçında çöktü. Son 7 lig maçında kalesinde 6 gol gören Yeşil-beyazlı takım, Galatasaray karşısında 6 gol birden yiyerek 11 yıl sonra tarihin en ağır yenilgisini aldı.

Teknik Direktör Christoph Daum, Bursaspor’un başına geldiği günden bu yana önce gol yememe anlayışı ile takımını oynattı. Bu disiplin sayesinde 12 maçta sadece bir yenilgi alan takım, son 7 maçta kalesinde sadece 6 gol görmüştü. Bursaspor, ligin 12. haftasından sonra oynanan Elazığspor, Gençlerbirliği, Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor ve Eskişehirspor maçlarında toplam 6 gol yedi.

11 YIL SONRA EN FARKLI MAĞLUBİYET

Ligin 19. haftasında oynanan Galatasaray maçında ise ilk 24 dakikada kalesinde 3 gol gören Yeşil-beyazlılar, karşılaşmayı 6-0 gibi tarihi bir skorla kaybetti. Ligde en son 2002-2003 sezonunda Fenerbahçe’ye 7-1 mağlup olan Bursaspor, o tarihten bu yana en farklı mağlubiyetini almış oldu. Galatasaray, 1999-2000 sezonunda da Bursaspor’u 6-0’lık skorla mağlup etmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.