Bursa’nın en berbat ilçesi Nilüfer!

Bu sosyal medya gerçekten acayip!

Bir deli veya akıllı, kuyuya bir taş atıyor, on binlerce insan o taşla oyalanıyor.

İki gündür sosyal medyanın gündemine sokulan, Twitter.com’da ‘Trend topic’ olan, Whatsapp gruplarında bolca paylaşılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sözlerinin yer aldığı videodan söz ediyorum.

2019 yerel seçimi öncesinde AK Parti adayı Alinur Aktaş’a destek vermek için Bursa’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun konuşması sanki yeni yapılmış gibi piyasaya sürüldü.

Oysa Çavuşoğlu’nun ‘Nilüfer Bursa’nın en az gelişmiş ilçesidir’ sözleri diğer AK Parti’li bazı üst düzey yöneticilerin yaptıkları gibi Mustafa Bozbey’in seçilmesini engellemek için sıkılan palavralardı.
 https://www.youtube.com/embed/t4z1GN_zsDw?rel=0

Biliyorsunuz son atmasyon İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılmıştı. Temmuz ayında öyle bir şahlanacaktık ki, Avrupa, hatta Amerika çatlayacaktı! Onun yerine sınırlarımız patladı, ülke yolgeçen hanına döndü. İçişleri Bakanı da seyretti!
 **** 
‘Bursa’nın en az gelişmiş ilçesi Nilüfer’ demek için insanın aklının, vicdanın yanı sıra gözlerinin de bağlı olması anlamına geliyor.

İddiayla söylüyorum, Bursa’da üst düzey AK Parti’lilerin yüzde 80’i Nilüfer’de oturuyor.

Düşünün Bursa Teknik Üniversitesi Yıldırım’da olduğu halde Rektör Arif Karademir başta olmak üzere pek çok yönetici Nilüfer’de ikamet ediyor, bu ilçeyi güvenli bulduklarını ifade ediyorlar.

Nilüfer, AK Parti’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin 0.50 katsayısıyla kısmen katledilmesine rağmen hala en yeşil, en planlı, en güzel ilçe…

Bu arada 0.50 katsayı (Kentsel dönüşüm yapan ve turizm işletmelerine sağlanan kat artışı) adı altında esas olarak yüklenicilere avanta sağlayan sistemin ortadan kaldırılmasını sağlayan Bursa Mimarlar Odası ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da teşekkür etmek gerekiyor.
 **** 
Sonuç olarak, Bursa’nın en az gelişmiş ilçesinin Nilüfer olduğunu iddia etmek için az gelişmiş bir gözlem gücüne, az gelişmiş bir anlayışa sahip olmak gerekiyor ki, bu yabancı olduğumuz bir durum değil!


NİLÜFER TÜRKİYE’NİN ÖNÜNE ÇIKTI!

Size iki gündür Kuzey Ege’den Kaz Dağları eteklerinden Bergama’ya uzanan bölgenin mitolojik öykülerini aktarmaya, birer kültürel şenlik havasında geçen Edremit ve Burhaniye belediyelerinin kitap fuarlarını anlatmaya çalışıyorum.

Türk aydınlarının, yazarlarının, sanatçılarının boy gösterdiği Edremit Kitap Fuarı’nın son gününde Bursa rüzgarı esti.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ödül alırken, Bursalı sanatçı Haluk Çetin, Türk şiirinin yaşayan en büyük ustası Ataol Behramoğlu ile birlikte sahne aldı. Behramoğlu şiir okudu, Haluk Çetin parçalar çaldı.

 **** 
Edremit Kitap Fuarı bitti, Ören’de, Burhaniye Kitap Fuarı başladı. CHP’nin eski ilçe başkanlarından Hasan Hayırlı ile gittik bu kez fuara…

Orada Nilüfer ekibi Turgay Erdem, Osman Ayradilli, Zafer Yıldız, Şemsi Oğuz ile karşılaştık.

Başkan Erdem, bazı belediye başkanlarıyla kürsüye çıktı, Nilüfer’i anlattı.

Konuşmasının başında Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’e teşekkür eden Turgay Erdem, “Yerelden iktidara doğru yürürken, katılımcılık ve şeffaflık temel ilke olmalıdır. 2009 yılında Mustafa Bozbey ile biz çok önemli bir projeye imza attık. Önce insan diye yola çıkarak, Mahalle Komiteleri kurduk.  Nilüfer’in 64 mahallesinde, Mahalle Komiteleri seçimle iş başına geldi. Mahallenin bütün sorunları orada tartışılıp, karar altına alınıyor” diye konuştu.

Nilüfer’in 485 bin nüfusa sahip bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Erdem, katılımcılığı geliştirmek için iki ayrı yerde dernekler yerleşkesi kurduklarının, bu yerleşkelerde 420 derneğe ev sahipliği yaptıklarının altını çizdi.

 **** 
Bu yazının dipnotu: Türkiye’de örneği var mıdır bilmiyorum ama akademik odaları tek çatı altında birleştiren BOAB da Nilüfer Belediyesi sayesinde yapıldı. Bursa Barosu, Bursa Tabip Odası, mühendis ve mimar odaları başta olmak üzere, demokratik kitle örgütleri bu sayede bir araya geldi, ortak bir mekana kavuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.