Bursa’da köylüler yağmur duasına çıkıyor

Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Büyükdeliller köyü muhtarı Hüseyin Dündar,  yaptığı açıklamada, 700 yıllık tarihi köyün geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu, ancak bu yıl yağmurun yeteri kadar yağmamasından dolayı tarım arazilerinin suya hasret kaldığını söyledi.

GÖLET BİTERSE KÖYÜN GELİRİ 2’YE KATLANACAK
Gübre ve mazot fiyatlarının yüksek olması nedeniyle çiftçinin büyük maddi sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Dündar, “Ekonomik sıkıntılardan dolayı çiftçimiz istedikleri ürünleri yetiştiremiyor. Sulama sıkıntımız vardı, bunu da gölet projesiyle çözüyoruz. Gölet yapımı çalışmalarımız devam ediyor. gölet projesi tamamlandıktan sonra çiftçimizin ürettiği ürün geliri 2 katına çıkacak. Bu da çiftçimizi rahatlatacak” dedi.

ARAZİ YOLLARI EN BÜYÜK SORUN
Köyün arazi yollarının en büyük sorunlardan biri olduğunu dile getiren Dündar, “Köyümüzün yollarının artık yapılmasını istiyoruz. Alt yapı konusunda yüzde 90 tamamlandı. İçme suyu ve su depoları da yapıldı. Büyükşehir’e bağlandığımız için su sayaçlarımız da takıldı. Mart ayından sonra su faturalarını da ödemeye başlayacağız” diye konuştu.

“YAĞMUR DUASINA ÇIKIYORUZ”
Bu yıl eskisi kadar kış yaşanmadığını vurgulayan Hüseyin Dündar, “Geçtiğimiz yıllarda bu aylarda kar ve kıştan dolayı evden dışarı çıkamazdık. Bu yıl Ağustos sıcağı yaşıyoruz. Havaların böyle gitmesi çiftçi için iyi değil. Bu yıl yeteri kadar yağmur yüzü görmedik. Bu da ürünlerimizi doğrudan etkiliyor. Bu durum kuraklık habercisidir. Tarım arazilerimiz için köyde yağmur duasına çıkıyoruz. İnşallah iyi olur” şeklinde konuştu.

“SUSUZLUKTAN İŞ YAPAMIYORUZ”
Köyün ağırlıklı olarak çilek ürettiğini belirten muhtar Dündar, “Çilek üretimin yanı sıra köyümüzde kiraz, erik ve ceviz gibi ürünlere döndü. Susuzluktan fazla yapamıyorduk. Gölet projesi tamamlanırsa ve istediğimiz miktarda yağmur yağarsa istediğimiz ürünü yapabiliriz. Örneğin çilek üretiyoruz, 1.60 metre boyunda kalıyor. Ancak yeteri kadar sulanırsa 3 metreye kadar uzuyor. Bu da daha iyi, kaliteli ve bol ürün vermesi demektir. Böyle olursa hayvancılıkta da iyi verim alırız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.