“Bursa’da Karacabey Evi ne oldu?”

Bursa Karacabeyliler Derneği’nin Kurucu ve Onursal Başkanı Yüksel Ceylan, Karacabey Belediyesi öncülüğünde ve Bursa Ticaret Borsası’nın desteği ile Bursa’daki 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’na (Fomara) yakın noktada Doğanbey TOKİ konutlarındaki iki dairenin birleştirilmesi ile oluşturulan ve 07 Nisan 2017 tarihinde şaşalı bir törenle hizmete giren Karacabey Evi hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Karacabey Evi ile ilgili Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı sert bir dille eleştiren Ceylan, “Şu anda bu Karacabey Evi’nin Karacabeyliler’e ne faydası var açıkçası merak ediyoruz. Karacabey Belediyesi, Karacabey Evi’nin açılışında iş, öğrenim durumu ve benzeri sebeplerle Bursa’da bulunan Karacabeyli vatandaşların her türlü sosyal imkânlardan yararlanabileceğini açıklamıştı. Ancak şu anda bu Karacabey Evi’nin yerinde yeller esiyor. Belediye Başkanı Ali Özkan’ın bu konuda kamuoyuna ne açıklama yapacağını açıkçası merak ediyorum.” dedi.

Büyük bir gösterişle açılan ancak 1-2 yıl içinde işlevi yok olan Karacabey Evi hakkında yazılı bir açıklama yapan Karacabeyliler Derneği’nin Kurucu ve Onursal Başkanı Yüksel Ceylan, “Sivil toplum kuruluşları, amacı dışına çıkmadığı ve etkinlik zincirinden kopmadığı sürece varlığını devam ettirir ve sürekli gündemde kalır. İlçemizin düşman işgalinden kurtuluş tarihi olan 14 Eylül 1922 yılından 2011 yılına kadar birçok sanayici, işinsanı, siyasetçi ve esnaf, yıllar boyu değişik zaman dilimleri içerisinde bir araya gelerek böyle bir oluşum içerisine girmiş, ancak bir sonuca varamadan dağılıp gitmiştir. Karacabeyliler Derneği tabelasını maalesef Bursa’mızın hiç bir yerine asma başarısını gösterememişlerdir.

Böyle bir oluşumun gerekliliğini bizlerde hissettik ve sadece 5 kişi bir araya gelerek 2009 yılında devraldığımız Harmanlı Köyü Derneği’nde unvan değişikliği yaparak Bursa Karacabeyliler Derneği’ni kurma başarısını gösterdik.

Açıkçası Karacabey Evi’nin kurulacağını öğrenince bu benim de hoşuma gitti. Ancak bu işin liderliğini Karacabey Belediye Başkanı’nın üstlendiğini duyunca ise bu işin kesinlikle yürümeyeceğini, çok kısa bir sürede bu evin kapanacağını o gün için herkese söyledim. Ne yazık ki dediğim gibi de oldu ve 2 yıl gibi çok kısa bir sürede bu evin kapısına kilit vuruldu. Belediye Başkanı’nın niyeti biraz halisane olsaydı, bu konu hakkında benden biraz bilgi alırdı ve ben ona yardımcı olurdum. Çünkü Bursa Karacabeyliler Derneği şehrimizin saygın bir kurumudur ve Bursa’da yaşayan Karacabeylilerle de sürekli iletişim halindedir.

Ne yazık ki onun niyeti; “Yüksel Ceylan yaptı, ben niye yapmayayım” düşüncesiydi. Ve maalesef başarılı olamadı. Ey Sayın Ali Özkan, Allah herkese her şeyi nasip etmez. Hele de niyetin iyi değilse hiç nasip etmez. Ben Bursa’da yaşayan en zengin Karacabeyli değilim. Bursa’da yaşayan en zeki Karacabeylide değilim. Ama Bursa’da yaşayan en çalışkan Karacabeyliyim. Benim hayatımda imkansıza yer yoktur. Siz maalesef güzelim ilçemize 5 yıl kayıp zaman yaşattınız. Şimdi ikinci kayıp 5 yılı yaşatıyorsunuz. Daha öncede size söylediğim gibi yine tekrarlıyorum; İsminiz Karacabey’de görev yapan Belediye Başkanları arasında; “İlçeye bir çivi dahi çakamayan Başkan” olarak tarihe geçecek. Karacabey’in tarihi sizi asla affetmeyecek.

Niyetler iyi ve birlik için olursa Bursa’ya bir değil 100 tane ilçemizin ismini taşıyan Karacabey evleri veya Karacabey Dernekleri kurulur. Ama amaç önce Bursa’da ikamet eden ilçe insanımıza, sonrasında Bursalılara ve devamında da ülke insanımıza hizmet olmalıdır.

Ey Sayın Özkan! Size tavsiyem bir an önce kendinizi sorgulayıp toparlanmanızdır. Aksi halde Belediye Başkanlığı göreviniz bittiğinde yolda yürürken selam verecek insan bulamayacaksınız. Benden söylemesi…”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.