Bursa sahilleri temiz çıktı!

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün Haziran ayında yaptığı ölçümlerde Gemlik, Mudanya, Karacabey, İznik gölünde 22 sahil ve plajdan alınan numunelerin temiz çıktığı duyurdu. En iyi suya sahip sahillerin Mudanya'ya bağlı Burgaz Halk Plajı, Kızılay Kampı, Gemlik'e bağlı Karacaali İzcilik Kampı ve Karacabey'e bağlı Malkara Halk Plajı olduğu belirtildi.

Orta kalitede suya sahip halk plajları ise, Gemlik Büyükkumla Halk Plajı, Gemlik Küçükkumla Orman Parkı, Burgaz Altın Kum Halk Plajı, Darka Tatil Köyü olarak açıklandı. Bursa'da sağlık açısından mahzurlu olan veya girilemeyecek derecede kirli plaj bulunmadığı bildirildi. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, düzenli olarak sahillerden numune alınıp laboratuara tahlile gönderdiklerini söyledi.

Bursa'nın sahillerinde toplam koliform değerleri ise şöyle sıralandı: Hasanağa İzcilik Kampı 500, Zeytinbağı Halk Plajı 360, Yeniköy Halk Plajı 450, Orhangazi Halk Plajı 450, İnciraltı Halk Plajı 600. Yetkililer 100 mililitre suda toplam koliformun binin altında olmasının denize girilebileceği anlamına geldiğini kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.