Bursa milletvekilleri mazbatalarını aldı

Bursa milletvekilleri mazbatalarını aldı
AKP, CHP ve MMP Bursa milletvekilleri, önceki gün İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatalarını aldı.
Adalet Sarayı’ndaki İl Seçim Kurulu’na gelen AK Parti Bursa milletvekilleri Altan Karapaşaoğlu, Hayrettin Çakmak, Canan Candemir Çelik, Ali Koyuncu ve Mehmet Tunçak, mazbatalarını aldı. Bursa’ya bakanlık verilip verilmemesine ilişkin soru üzerine Hayrettin Çakmak, “Başba-kanımız Recep Tayyip Erdoğan israfa çok karşı.
Bakanlıkları bile göreve geldiğinde 38’den 22’ye indirmiştir. Bir ilde 3 bakan da olabilir. Bursa’dan bakan çıkmasını elbet isteriz, ama önemli olan bu değil. Önemli olan Bursa’nın meseleleri ve verilen sözlerdir” dedi.
Mazbatalarını almayan Faruk Çelik, M. Emin Tutan, Sedat Kızılcıklı ve Mehmet Ocakdan’ın da önümüzdeki günlerde seçim kuruluna müracaat etmeleri bekleniyor.
Bursa’da muhalefet partileri MHP ve CHP milletvekilleri, İl Seçim Kurulu’na gelerek mazbatalarını aldı. CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, sıcak bir seçim atmosferi geçirdiklerini belirterek, “Parti olarak iktidara talip olduğumuzu söyledik, ama olmadı. Bursa’nın sorunlarını çözmek için varız. Bursa’yı demiryoluna kavuşturmak için yıllarca çabaladım. Umarım bu dönem Bursa’ya demiryolunu kazandırırız” diye konuştu.
MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, İsmet Büyükataman ve Hamza Hamit Homriş muhalefetin demokrasinin vazgeçilmez bir parçası olduğuna dikkati çekerek, muhalefetin gereklerini yapıcı bir şekilde yerine getireceklerini söyledi. Mazbatalarını alan vekiller yemin etmek için TBMM’nin yolunu tuttular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.