BURHAN KUZU DURUŞMASINDAN YETKİSİZLİK ÇIKTI!

CHP’nin Tosuncuğu Sinan Çiftçi’nin isteği üzerine; uyuşturucu baronu Zindaşti’yi ceza evinden kurtarmak için hakimlere baskı yaptığı gerekçesiyle beş yıla kadar hapsi istenen Burhan Kuzu’nun aleyhime açtığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

İstanbul Kartal, Anadolu 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, AKP’li eski milletvekili, Cumhurbaşkanı Hukuk Danışmanı Burhan Kuzu’nun avukatı katıldı.

İlginç duruşmada yargıç yetkisizlik kararı verdi.

Burhan Kuzu, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe/Ankara’yı” adres gösterdi. Nedense dava İstanbul’da açıldı.

Hakaret edildiği iddia edilen yazının yer aldığı Meltem Gazetesi ise Karacabey’de yayımlanıyor. Anlayacağınız davanın, suçun işlendiği yerde açılması gerekiyordu.

Tam da bu nedenlerle Yargıç, “Yetkiye ilişkin dava, şartı yokluğundan, davanın USÜLDEN REDDİNE, yetkili mahkemenin Karacabey Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemeleri olduğuna karar verilmiştir” dedi.

Kumpasın bir ayağı kırıldı.

Döndük başa.

Kuzu, 15 gün içinde yeniden talepte bulunması durumunda dosya Karacabey’e gönderilecek. Böylece duruşmalara bundan sonra Karacabey mahkemelerinde devam edilecek.

***

NOT: “Burhan Kuzu sizi neden mahkemeye verdi?” sorularının yoğunlaşması üzerine aşağıda, 10 Aralık 2019 tarihli Meltem Gazetesi’nde çıkan ve dava konusu olan “SİNAN’IN ANNESİ, BABASI ve SİYASİ KORUYUCULARI DA SUÇLUDUR” başlıklı yazıyı tekrar yayımlıyorum:

“SİNAN’IN ANNESİ, BABASI ve SİYASİ KORUYUCULARI SUÇLUDUR!

Ne demiş atalarımız: “Armut dibine düşer.” Ata sözlerimiz hiç yanıltmaz. İsterseniz bir kaç somut örnek vererek değerlendirme yapalım:

Sinan Çiftçi’nin Annesi Ayfer Çiftçi ile Babası Müfit Çiftçi’nin dengesizlikleri mahkeme kararları ile belgelendi. Buna, karakter oluşması da diyebiliriz. Önüne gelene küfür eden, iftira atan, şantaj yapan ve tehdit edenlerin meyveleri nereye düşer? Bunu iyi irdelersek, sağlıklı sonuca daha kolay ulaşabiliriz.

Ayfer Çiftçi PTT’ye girmeden önce Türk Ticaret Bankası Karacabey Şubesi’nde çalışıyordu. Durduk yerde bu kurumdan atıldı.

Neden acaba?

Ayfer Çiftçi CHP İlçe Başkanlığı yaparken, Belediye Meclis Üyesi, partilisi Kemal Ziya Koşaner’e iftira attığı ve hakaret ettiği gerekçesi ile yargılandı. Karacabey 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2019/564 Esas sayılı kararı ile cezalandırıldı.

Ayfer Çitçi’nin CHP’deki görevi sırasında, kendisine yöneltilen küçücük bir eleştiriye karşı yaptığı saldırıya bakalım: Telefonla gönderdiği mesajda diyor ki, “Seni disipline veririm, partiden atarım.”

Örnekler çoğaltılabilir.

Oysa, CHP’de başkanlık yapanların her türlü eleştiriye ya da soruya hazırlıklı olması gerekir.

Siyaset yapıyorsanız, soğukkanlı ve hoşgörülü olmalısınız, hiç şiddetlenmemelisiniz.

Ayfer Çiftçi eleştirildi diye, Müfit Çiftçi küfür yağdırıyor. Oysa adam gibi yanıt vermesi gerekmez mi? Kim suçlu? Kim suçsuz? Kim iftira atıyor? Kim tehdit ediyor? Kim şantaj yapıyor? Herkesin gerçekleri öğrenmesi gerekir. Nedense gerçekler sürekli gizleniyor.

Biz yazınca, “Neden yazdın? Asarım, keserim” tehditleriyle fırtına koparılıyor.

Ancak yalancıların mumu yatsıya kadar da yanmadı. Boyaları çabuk döküldü.

Müfit Çiftçi, pek çok şerefli(!) olduğu için şerefsizleri belirleme uzmanlığına soyundu. Ayfer Çiftçi’nin eleştirilmesine küfürle yanıt verince, 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2019/218 ve 2019/298 sayılı kararı ile cezalandırıldı.

Akhisar’daki tarlasını genişletme uyanıklığı ile devlete ait yolları sürerek sahiplenen Müfit Çiftçi, kendisini uyaran Muhtar Cemali Atış’a tehdit ve hakaret yağdırması üzerine, 10 ay hapis cezası aldı.

Örnekler çoğaltılabilir. Fazla uzatmadan Müfit Çiftçi ile Ayfer Çiftçi’nin meyvesi nereye düşmüş biraz da onu ele alalım:

Sinan Çiftçi ne iş yapıyor? Kendi ifadesine göre işsiz. Ankara’da okuduğunu söylese de, Atılım Üniversitesi’nden, harçları yatırmadığı ve derslere giremediği için kovuldu. İkinci sınıfta okuldan atılan Sinan Çiftçi, HALK TV’den de uzaklaştırılınca işsiz, güçsüz kaldı. Ne yiyor? Ne içiyor?  Ev kirası nasıl ödeniyor? Aydınlanması gereken sorular bunlar!

Tosuncuğun tehdit etmediği, iftira atmadığı, şantaj yapmadığı ve hakaret etmediği insan sayısı belli değil.

Kısaca; Sinan Çiftçi’nin önünü, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş kurultay delegesi yaparak açtı. Uğur Dündar, “Geleceğin genç siyasetçisi” duyurularıyla cilaladı. Ergün Koç’un kankası Şaban Önen yalan, yanlış ve suç içerikli yazılarını yayımlayarak cesaretlendirdi ve yolsuzluğa adeta teşvik etti.  Anası-Babası ise sürekli alkışladı. Ayakları yerden kesilen Sinan Çiftçi pusulayı sapıttı.

Kanatsız uçuşlar yaptı. CHP’li iş adamlarını dolandırdığı için hakkında davalar açıldı. İstanbul medyası bu rezillikleri, “CHP’nin Tosuncuğu iş adamlarını dolandırdı” başlıkları ile duyurdu.

Balon patladı. Kısa sürede boyalar döküldü ancak, Sinan Çiftçi, “CHP’nin Tosuncuğu” ünvanını çoktan kaptı.

Kılavuzları karga olanların armutları nereye düşermiş?

TOSUN SAHNEDE

Bizler, Sinan Çiftçi ile ilgili uyarı görevimizi yaparken sırt çevirenler, sürekli sırt sıvazladı. Belki de karanlık bir geleceğin yol haritasını hazırladı.

Burası çok önemli: Sinan Çiftçi, “Nasıl olsa ip koptu” anlayışı içine girmiş olmalı ki, baş role oynamaya başladı.

Dikkatli okuyun. İki ay önce Müfit Çiftçi’nin Karacabey’deki evine icra yoluyla haciz konuldu.

Bu gelişmeden bir ay sonra, İstanbul’da Burhan Kuzu’nun huzuruna çıkarılan Karacabeyli iş adamlarına üstü kapalı gözdağı verildi.

İcra yoluyla haciz yapan iş adamlarını İstanbul’da Burhan Kuzu ile buluşturan organizasyonu

Sinan Çiftçi gerçekleştirdi. Bir ay önce gerçekleştirilen söz konusu bu buluşmalar sırasında iş adamlarına, “Müfit Çiftçi’nin evinden icrayı kaldırın” uyarısı yapıldı. Aksi halde “Maliyeciler ziyaretinize gelebilir” mesajları verildi.

Karacabeyli iş adamları dün Cumhuriyet Savcılığı’na tehdit, şantaj, iftira ve hakaretten suç duyurusunda bulundu.

Kim tutabilir Sinan’ı?

İş adamlarına mesajlar yağıyor: “Defterlerinizi incelemeye aldırırım. Olay, Berat Albayrak’a kadar gidebilir” baskısı oluşturmaya çalışan Sinan Çiftçi bu gücü nereden alıyor?

Son genel seçimlerde AKP’nin TBMM dışında bıraktığı Burhan Kuzu, Sinan Çiftçi ile ne yapmaya çalışıyor?

Bu sorular açıklık bekliyor.

Tosuncuk, mahkemelere gitmediği için (Kaçak) polis tarafından aranırken Annesi Ayfer Çiftçi, “İngiltere’de yüksek lisans yapıyor” diyordu. Babası Müfit Çiftçi, “Oğlumun siyasi yıldızı çok parladığı için kıskanıyorlar, bu yüzden önünü kesmek için çamur atıyorlar” diyordu. CHP İİ Başkanı Hüseyin Akkuş kurultay delegesi yaparken, önünün açılması gerektiğini savunuyordu. Gazeteci Uğur Dündar, “Geleceğin genç siyasetçisi” yaldızlarıyla parlatırken, baş döndürücü servisler yapıyordu. Ergün Koç’un kankası Şaban Önen ise yalan, yanlış ve her türlü küfür içeren yazılarını yayımlayıp yüreklendirirken, Tosuncuğun suç işlemesini adeta teşvik ediyordu.

Altını çizerek yazıyorum, Sinan Çiftçi’nin Annesi Ayfer Çiftçi, Babası Müfit Çiftçi, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Gazeteci Uğur Dündar, Ergün Koç’un Kankası Şaban Önen sözlerim sizedir: Sizler omuz omuza verdiniz, Sinan’ı batağa gönderdiniz. Tosuncuk olması için adeta “Sözleşme” yaparak çalıştınız.

Kısaca, Tosuncuğu siz doğurup büyüttünüz.

Armut nereye düşermiş?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.