“Bugün Git Yarın Gel”e büyük ilgi

Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2018-2019 eğitim-öğretim yılında açılan “Uygulamalı Tiyatro Kursu” öğretmen ve kursiyerlerinin hazırladığı “Bugün Git Yarın Gel” adlı tiyatro oyunu büyük takdir topladı. Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna; İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Ahmet Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Süleyman Tuğ, CHP Karacabey ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Tanrıverdi, AK Parti İlçe Kadın Kolları yönetimi, Vatan Partisi geçmiş dönem İlçe Başkanı ve gazetemiz köşe yazarı Ahmet Aygün Ata ile çok sayıda ilçe halkı katıldı. Yoğun izleyici katılımı kursiyer ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve çalışanlarını sevindirirken diğer mülki, idari amirler ile siyasi parti temsilcilerinin katılım sağlamaması büyük eleştiri aldı.
Kurs Öğretmeni Güray Kırlı yönetiminde 8 aydır hem tiyatro üzerine eğitim alan kursiyerler bir yandan da oyuna hazırlanırken emeklerinin karşılığını salonu tıklım tıklım dolduran izleyenlerin yoğun alkışları taçlandırdı.
Oyun sonunda Kurs Öğretmeni Güray Kırlı’ya ve oyunculara çiçek sunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Özyaman; “Tiyatro insanı tanıma sanatıdır. Yıl boyunca kursiyerlerimiz yer sıkıntısından göçebe gibiydi. Ancak bu göçebeliğe ve sıkıntılara karşın yılmadılar. Oyunu sahnelediler. Emeği geçen tüm kursiyer ve öğretmenimize teşekkür ediyorum. Dileğimiz tiyatro sanatının artarak Karacabey’de gündeme yerleşmesi. Bunu başaracağız ” dedi.
Kurs Öğretmeni Güray Kırlı tarafından başarıyla yönetilen tiyatroda kursiyerler sergiledikleri oyunla büyük alkış topladı. Kırlı konuşmasında; “Başta tüm ekip arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Bize bu fırsatı veren Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Özyaman’a ve bize çalışma ortamı sunan Karacabey Engelsiz Yaşam Merkezi Başkanı Kağan Erdem’e şükranlarımızı sunuyorum. Ve bizleri teşrifleriyle yalnız bırakmayan protokol üyelerine, alkışlarıyla bize destek vererek bizleri onurlandıran aynı zamanda gururlandıran tüm Karacabey halkına tüm ekibim adına şükranlarımı, teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Harika bir performanstı. Işıltımız güzeldi, performansımız güzeldi, elektriğimiz güzeldi. Çünkü bizim yüreğimiz güzeldi.” ifadelerine yer verdi.
Rus Yazar Valentin Kataev’in Türkçeye “Bugün Git, Yarın Gel” olarak çevrilen oyununda şu isimler yer aldı. Ajdar-Fatih ÖZÜAK; Şefik-Ayberk CECE; Figen-Meltem Altınbaş; Hakan-Mustafa Fevzi KALKAN; Gerta-Selin Öykü ATA; Alev-Selenay SUCU; Nejdet-Gencay ÇAKIR; Murat-İbrahim SİNİRLİ; Rahmi- Buğra Kaan ÇAKICI; Cevher-Hatice Tuğba AŞKIN ve Necati-Güray KIRLI…
Program sonunda izleyiciler tarafından tebrik edilen Güray Kırlı ve kursiyerler anı fotoğrafı çektirerek oyunu ölümsüzleştirdi. Oyuncular yılın yorgunluğunu ve oyunun sorunsuz sahnelenmesini bir araya gelerek bir cafede eğlenerek kutladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.