Bu vatan size emanet!

Bu vatan size emanet!
Karacabey Saadet Partisi Gençlik Kolları, vatani görevini yapmaya gidecek gençlere çiğ köfte ziyafeti verdi.
Parti binasındaki etkinliğe SP Gençlik Kolları Marmara Bölge Sorumlusu Naim Öztürk’ün yanı sıra İlçe Başkanı Hamit Çavdarlı, Belediye Meclis Üyesi Gürsoy Yıldız ile Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı Serhat Şener de katıldı.
Çiğ köfte ve ayran ikramı yapılan programda ayrıca gitar dinletisi nefes kesti. Vatani görevini yapmaya uğurlanan gençlere hitap eden SP Gençlik Kolları Marmara Bölge Sorumlusu Naim Öztürk konuşmasında şunları söyledi;
“Bugün Dünya’ya küresel ölçekte bakıldığında, gelişememiş ülkelerde yaşayan gençler, batı karşısında hemen hemen her alanda ezik görülmektedir. Bunun da temel nedeni; Batının yaklaşık 150 yıldır Afrika’yı ve Doğu’yu sömürerek zenginleştirdikten sonra teknolojik üstünlüğü ele geçirmesidir. Bu da diğer ülkelerin Batı’yı her alanda taklit etmesine yol açmıştır. Özellikle ülkemizdeki gençlerin, hatta yöneticilerin Batı karşısında ezikliği ve psikolojik yenilmişliği üstlerinden atmalıdırlar. Bu ülkenin evlatları geçmişlerine, tarihlerine bakmalıdırlar. Bugün insanlığın kullandığı bütün ilim dallarının temellerini Müslüman ilim adamları kurmuşlardır. Örneğin; Matematiği, Geometriyi, Cebir’i, Kimya’ yı, Sosyoloji’yi, Tümevarım sistemlerini, bugün kullandığımız rakamları, matematikte kullandığımız dört işlemi, 1 senenin 365 gün olduğunu, Dünyanın küre şeklinde olduğunu, Dünyanın çevresinin 40 bin kilometre olduğunu v.b. saymakla bitiremeyeceğimiz ilimleri hep doğunun Müslüman ilim adamları ortaya koymuştur.
Bütün bunlar göz önüne alındığında Dünya’nın yeni bir makas değişimine, yeni bir Hak merkezli adil bir medeniyete ihtiyacı vardır. Bugün bunu dünyanın siyasi, iktisadi, sosyolojik ve psikolojik ve tarihsel koşullar zorunlu kılmaktadır. Çünkü; Batı denilince akla, sömürü, kan, gözyaşı, ölüm ve haksız kazanç akla gelmektedir. Yeni bir Hak merkezli anlayışı ve medeniyeti belleklere nakşedecek kadrolar bu milletin öz bağrından çıkmış Milli bir Görüş ile yoğrulmuş gençlerin çalışması olacaktır. Bugün bu ideali de Saadet Partili kadrolar ile bu milletin aziz evlatları paylaşmaktadır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.