Bu ülkeye “Akil Adam” değil, Milli Görüş gerek!

Karacabey Saadet Partisi Başkanı Gürsoy Yıldız, Türkiye gündemiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Akil İnsanlar” projesine eleştiriler getirdi.
Yıldız, “Türkiye'ye akil heyet lazım değil. AK Parti yöneticilerine akıl lazım. Akıl; düşünmedir, kavramadır, anlamadır, iradedir, bir işin sonunu görmektir. Allah aşkına şu sürece bakınız. İyi niyet dışında düşünme kavrama, irade, işin sonunu öngörmek adına bir şey var mı?” diye sordu.
Yıldız, “Heyette her biri kendi çevresinde saygın, kıymetli şahsiyetler var bunlarla güzel piar çalışması yapılır ancak bizim söylemek istediğimiz Böyle bir heyetin teşekkülüne her şeyden önce parlamentonun üyeleri karşı çıkmalı, hepsinden önce de AKP grubu karşı çıkmalıydı” diyerek milletvekillerine göndermede bulundu. Yıldız, “ 75 milyon insanımız 550 milletvekilini kendini yönetsin, sorunlarını çözsün diye akil insanlar olarak göndermedi de sakil insanlar olarak mı gönderdi parlamentoya. Hayır akil insanlar olarak gönderdi parlamentoya. Öyleyse milletin akil insanlar olarak parlamentoya gönderdiği insanlar, milletin sorunlarını çözmek için sorumluluklarını kuşanmak zorundadır” dedi.
Türkiye'de, bölgede ve dünyada olup biten olayların parça parça değerlendirildiğinde küresel emperyalizmin ekmeğine yağ sürüldüğünü ifade eden Gürsoy Yıldız, “Resmin bütününe bakmak gerek. Akıl bir şeyin sonunu görebilmektir. Ülkemizde ve bölgemizde olup biten hadiseler sonunda kime yarıyor. Bölge halkımızın mı, ırkçı emperyalizmin mi? Biz, halkımıza insanlığa yarasın diye bu gerçekleri yeniden gündeme taşıyoruz. Çünkü, yumuşak lokma olmak istemiyoruz, Yeniden Büyük Türkiye olmak istiyoruz, yeni bir dünya kurmak istiyoruz” diye konuştu.
Açıklamasında ekonomik verileri de değerlendiren Yıldız, “Türkiye ekonomisi son çeyrekteki yüzde 1.4'lük büyüme oranıyla 2012'yi yüzde 2.2 ile kapattı. Hepimizin bildiği gibi 2012 için yüzde 4'lük bir hedefle yola çıkılmıştı. Ama gidişat yüzde 4'e ulaşmanın mümkün olamayacağını gösterdi. 2013-2015 dönemi orta vadeli programı yapılırken 2012 hedefi yüzde 3.2 olarak revize edilmişti ancak bu da tutmadı. Ekonomide tozpembe rakamların pembesi gitmiş, tozu kalmıştır. Sonuç olarak; güçlünün ekonomisini ayakta tutma adına olan yine vatandaşımıza olmuştur” diye eleştirdi.
    “Hükümetin, ekonomide borca dayanan anlayışı yetmezmiş gibi şimdi de halkın yaşadığı sorunlara dokunacak bir politika dili geliştirmekten uzak kalması bir handikaptır” diyen Yıldız, şu ifadeleri kullandı: “Günü kurtaran bir anlayış, yarını bitirdiği gibi, günü kurtarmaktan da uzaktır. Büyüme rakamları bunu doğrulamaktadır. Ekonomide “yumuşak iniş” olarak sunulan tablonun aslında “yumuşak lokma” olduğunun da ispatıdır. Güçlü bir ülke olmak isteyenler bunun yolunun milletini de güçlü kılacak adımlar atarak sağlanacağını ne zaman öğrenecek?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.