Bu numaraya dikkat: 0 545 278 77 96

Bu numaraya dikkat: 0 545 278 77 96
Kendilerine polis süsü veren bir şebeke, binlerce aboneyi arayıp önce korkutuyor, ardından da 1000 kontör haraç istiyor.
Kendilerine polis süsü vererek vatandaşları cep telefonlarından arayan bir şebeke insanlara korku salarak kontör dolandırıcığı yapıyor.
Pek çok vatandaş, ‘Ne olur ne olmaz başıma bir iş gelmesin’ diyerek 1000 kontör gönderdiği şebeke şu şekilde çalışıyor:Şebeke kurban seçtiği aboneye önce bir çağrı gönderiyor. 0 545 278 77 96 numarayı merak edip geri dönenlere, ‘Burası Ankara Cinnah Emniyet Amirliği. Hakkınızda şikayet var. Bir bakanın eşine küfürlü mesaj geçmişisiniz’ deniliyor.
Fondaki telsiz seslerini de işiten abone ilk şaşkınlıkla ‘Eyvah başım belada’ şoku yaşıyor.
‘Hayır ben böyle bir mesaj geçmedim’ diyen aboneye ‘Ayrılmayın.. Komiserime bağlıyorum’ deniliyor. Daha sonra konuşan sahte komiser de ‘Teknik araştırma yapıyoruz. Bekleyin..’ diyor. Abone epeyce bir süre bekledikten sonra ‘Sim kartınızı kopyalamışlar. Bunu tespit edeceğiz’ diyor. Biraz olsun ferahlayan abone merakla beklerken şebeke asıl bombayı patlatıyor:
Sahte komiser ‘Şimdi hemen 4 adet 250’lik vodafon kontör alın ve şifreleri bize bildirin. Biz de sim kartınızı kopyalayanı bulalım’ deniliyor. Pek çok abone, bunun bir dolandırıcılık olduğunu aklına bile getirmeden isteneni yerine getiriyor. Uyanıp da kontör tuzağına düşmeyenleri şebeke ertesi gün arıyor ve ‘Başınıza gelecekleri göreceksiniz’ diye tehdit ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.