Bu gurur Ziraat Odası’nın!

Karacabey Ziraat Odası, geçtiğimiz Salı günü yeni hizmet binası için görkemli bir temel atma töreni gerçekleştirdi.
Ziraat Odası’nın Mecidiye Mahallesi İstiklal Ortaokulu yanında bulunan bin 974 metrekarelik alana inşa edilecek ve yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olacak yeni Hizmet Binası’nın temeli yoğun katılımla atıldı.
İstiklal Ortaokulu bahçesinde yapılan törene; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, siyasiler, daire amirleri, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, muhtarlar ile çok sayıda çiftçi katıldı.
Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem açılış konuşmasına oda meclis üyelerini ve personelini de yanına alarak başladı. Sözlerine kıymetli çiftçilerim diye başlayan Erdem, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
“Gerçekten kıymetlisiniz, birçok kez söyledim; Devletine ve milletine fayda sağlayan insanlarsınız. Bir kez daha Karacabey halkının önünde hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.
Karacabey çiftçisi teknolojiyi en iyi şekilde takip eden, ürünlerini gübrelemede teknoloji ile sanayi ekipmanlarını uygun ve yerinde kullanabilen çiftçilerdir. Karacabey Ziraat Odası şu anda dairede oturuyor ve bu yüzden bizim modern bir tesise ihtiyacımız vardı. Ziraat Odaları ekonomik anlamda çok güçlü olmasa da, manevi olarak yüksek güce sahip kurumlardır. Bu yüzden de Karacabey’imizin çok değerli Belediye Başkanı Ali Özkan’dan çiftçilerimize layık modern bir tesisin kurulması için yer talebi rica ettik. Başkanımız da bize bu noktada çok yardımcı oldu. Bölgemizde ilk defa bir belediye başkanı bin 974 m2 kullanım alanı olan bir arsayı Karacabey çiftçilerine armağan etti. Kendilerine hem çiftçiler adına, hem de ilçe halkı adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Aynı zamanda bizlere oylarıyla destek veren belediye meclis üyelerine de çok teşekkür ederim.
Yeni binamız dış ticaret uzmanından teknoloji ve bilime ayak uyduran laboratuvarlara kadar hizmet verecek. Üç katlı olan binamızın ilk katında; ÇKS Birimleri, çiftçi bekleme salonumuz, Satış ve Personel Odaları’mız yer alacak. İkinci katta Başkan Odası ve Meclis Toplantı Salonu, üçüncü katta ise Eğitim Salonu’muz ile laboratuvarımız yer alacak. Hayalimizdeki tesiste çiftçilerimize hizmet vermek bizi çok mutlu edecek. Yapım aşamasında Mimarımız Ömer Ülker ve İnşaat Firmamızın sahibi Baha Güney’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Ayrıca, bizlere yardımlarını esirgemeyen Matlı A.Ş. adına Özer Matlı ve Önder Matlı’ya, Sütaş A.Ş. adına Muharrem Yılmaz ve Tarık Tezel’e, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü’ye, Borsa Başkanı Murad Bertan’a, esnaflarımızdan Ahmet Küçük ve Hakan Küçük’e, çiftçilerimizden Seyfi Sevim, Faruk Çakır ve Şaban Demirel’e ve her zaman yanımda dimdik duran meclis arkadaşlarım ile Ziraat Odası personelime de teşekkürü borç biliyorum. Son olarak tüm şehitlerimize, Afrin’deki yiğitlere ve Mehmetçiğimize selam olsun diyorum.”
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise konuşmasına yeni yapılacak binanın tüm çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek başladı. Özkan, “Ziraat Odası’nın idealist başkan ve yöneticileri daha müreffeh, daha güzel binada Karacabeyli üreticilerimize ve çiftçilerimize hizmet etmek maksadıyla yola çıktılar. Niyet hayır, akıbet hayır. Hepsini ayrı ayrı kutluyorum. Karacabey’imiz tarım ve hayvancılığı başkenti olarak addediliyor. Gerçekten bölgemizde üretim yapan çiftçilerimiz, üreticilerimiz teknolojinin en son imkanlarını kullanarak verimlilik noktasında azami başarılar elde ediyorlar. Tarım sektörünün çok çeşitli sorunları olduğunu biliyoruz, ancak bu sıkıntılar doğru planlama ve üretim programları ile çözülemeyecek sorunlar değil. Bölge çiftçimiz her şeyin en güzelini hak ediyor. Çiftçimize hizmet adına bundan sonra da elimizden geleni yapmaya hazırız. Daha önce de Susurluk’ta atıl vaziyetteki şeker fabrikasının yeniden faaliyete geçmesi adına tüm bölgemiz dinamiklerinin işbirliğinde bunu başardık. Ziraat Odası’nın yeni yapılan binasının Karacabey’imize, çiftçilerimize, ilçe ve ülke tarımına hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz’ın duasıyla protokol üyelerince yeni binanın temel atma butonuna basıldı.
Törenin ardından katılımcılara fidan dağıtılıp, lokma-ayran ikramında bulunuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.