“Bu fırsatı kaçırmayın!”

Kalfalık ve ustalık belgesi olanların bundan böyle lise diploması alabilecekleri duyuruldu. Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘eğitimin yaşı olmaz’ diyenler ve hayallerinden asla vazgeçmeyenler için güzel bir fırsat sunulduğunu bildirdi.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Kırbaş, “Kalfalık veya ustalık belgelerine sahip olup, ilköğretim veya ortaokul mezunu olanlar, lise eğitimine ara verenler veya açık lisede ya da mesleki açık lisede okuyanlar mesleki eğitim merkezimize başvuru yaparak telafi eğitimine katılabilirler. Bu eğitimlerde başarılı olmaları halinde alanlarında ve dallarında 4 (Dört) yıllık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu olarak “Teknisyen” unvanı alabilecekler. Ayrıca diploma almaya hak kazanan öğrencilerin istemeleri halinde üniversite sınavlarına girerek, kazanmaları halinde Yüksek Öğrenim yapma hakkına da sahip olabileceklerdir.” dedi.

Kurum Müdürü Kırbaş ayrıca, bu fırsattan yararlanmak isteyen adayların; Kalfalık ve Ustalık Belgesi, Öğrenim Durum Belgesi, Nüfus Cüzdan Fotokopisi ve bir adet biyometrik fotoğrafla birlikte KTSO Mesleki Eğitim Merkezi’ne başvuru yapmalarının yeterli olacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.