Böyle kazı çalışması gördünüz mü?

Karacabey’de M. Fehmi Gerçeker Stadyumu ile Ulu Camii arasında bir aydır devam eden elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmaları sırasında kaldırımların yaya trafiğine kapatılmaması tehlike saçıyor.
Elektrik hatlarının yer altına alınması sırasında kepçeler kaldırımda kazı çalışması yaparken, yayaların geçişine izin verilmesi kazaya adeta davetiye çıkarıyor.İş makinelerinin çalıştığı sırada vatandaşlar meraklı bakışlarla çalışmaları izlerken, hiçbir şey yokmuş gibi kazı yapan kepçenin yanından geçiyor. İşin ilginç olan yanı ise kazı çalışmasının sona ermesinden sonra kaldırımlara uyarıcı işaretleme yapılması. Kazı çalışması sırasında ise böyle bir işaretleme yok.
Belediye tarafından yürütülen çalışmalarda kazılan kaldırımlar yaya trafiğine kapatılmıyor. Özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu Atatürk Bulvarı üzerindeki kazı çalışmaları sırasında, yayaların can güvenliğinin sağlanması için koruyucu bariyerler konulması gerekiyor. Her gün yüzlerce yayanın geçtiği kaldırımlarda yaşanan tehlikeye ise yetkililerin aldırdığı yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.