Böyle de çamura yatılmaz ki!

OSB Başkanı Erhan Onar’dan, Kaymakam Saçan’ın eleştirilerine yanıt gecikmedi:
Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan’ın, eleştirilerini sert bir dille yanıtlayan OSB Başkanı Erhan Onar, “Güneş balçıkla sıvanmaz” dedi.
            Saçan’ın ileri sürdüğü iddiaları saçma sapan bulduğunu ve kullanılan üslubun ise son derece çirkin olduğunu belirten Erhan Onar, Marzinç’le ilgili tavırlarının hiç değişmediğini söyledi.
            Marziç’in “Demir-Çelik, Çinko ve Metalik Demir üretimi” için geldiğini ve bu nedenle talepte bulunduğunu anımsatan Onar, “Buna kimse karşı değildir. Bizde karşı değiliz. Aynı taleple geleceklerse başımızın üzerinde yeri vardır. Ancak sağ gösterip, sol vuruyorlar. ‘Demir-Çelik Çinko ve Metalik Demir Üretimi’ nasıl olduysa, ‘Baca Tozu/Tufal Geri Kazanım Tesisi’ oldu. Biz ‘Oldu bittiye’ karşıyız. Bu ‘Oldu bittilerin’ ne zaman ve kimler tarafından nasıl gerçekleştirildiğini halk çok iyi biliyor.
Sayın Saçan, OSB Yönetim Kurulu’nun değil, müteşebbis heyetinin başkanıdır. Müteşebbis Heyet’in çalışma alanı ve yetkileri bellidir. Kendisi de bunları çok iyi bilendir. OSB’de uygulamacı ve yetkili sorumlular ise yönetim kuruludur.
Sayın Saçan bunları bilmesine karşın, makamının gücüyle canının istediği zaman toplantı yaptığını unutmasın. Kararları kapı kapı dolaştırarak imzalattırdığı günleri hatırlasın. Ticaret, Sanayi Odası ve OSB seçimlerinde el altından yaptığı müdahalelerle övünsün. Yalan yanlış beyanatlarla halkı kandırmaya çalışmasın.
Biz, Mustafakemalpa-şa’nın önünün karartılmasını istemiyoruz. Torunlarımıza, suyu içilebilir, havası teneffüs edilebilir temiz bir ilçe bırakmayı görev sayıyoruz.
            Kaymakam Bey ne yapmaya çalışıyor, doğrusunu söylemek gerekirse anlamış değiliz. Karalama yerine, gerçekler dile getirilse daha sağlıklı olmaz mı? Kapalı kapılar ardında hazırlanan senaryoların yazarını herkesin bilmesi gerekmez mi? Marzinç’in ‘Tehlikeli Atık Geri Kazanım Projesi’ olduğunu anlatma görevi öncelikle Kaymakamlara düşmez mi? Marzinç’i bu noktalara taşıyan kimdir? Polemik yaratacak çarpıtmalarla bir yere varılmaz.
            İzinden döndükten sonra önemli açıklamalar yapacağını belirten Sayın Adem Saçan’ın beklemesine gerek yoktur. Dilerse Marzinç’çileri de yanına alsın dilediği platformda hemen tartışalım. İsterse televizyona da çıkabiliriz. Mustafa-kemalpaşalıların doğruları öğrenmek hakkıdır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.