‘Boru’ gibi darbe

‘Boru’ gibi darbe
*AKP içindeki iktidar savaşı Sulama Birliği seçimlerinde gözler önüne serildi. Parti yönetimine baş kaldıran Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milletvekili Ali Koyuncu’dan kurtulamadı.
Mustafakemalpaşa Köyleri Sulama Birliği’nin ‘Olağan Genel Kurulu’nda yapılan Başkanlık seçimi AKP’liler arasında güç gösterisine döndü.
AKP Teşkilatı ile Belediye Başkan Sadi Kurtulan arasında kılıçlar çekildi. Seçimlerde Tepecik Belde Başkanı Metin Boru’yu aylar önce destekleme kararı alan AKP’liler ile Birlik Başkanlığına aday olan Sadi Kurtulan arasında sert rüzgârlar esti.
Bursa Milletvekili Ali Koyuncu ile AKP yönetiminin daha önceden Metin Boru’ya söz verdikleri ve Başkan Kurtulan’a ‘ Aday olma’ dedikleri seçimde ilginç bir gelişmeler yaşandı.
Kurtulan’ın bir süre öncesine kadar aday olmama yönünde söz vermesine karşın seçimlere katılması AK Parti’de kriz yarattı.
Zafer, Metin Boru’nun!
Önceki gün yapılan seçimleri AKP yönetiminin dışında İl Genel Meclis üyeleri yakından takip etti.
Geçtiğimiz dönemlerde su dağıtımının adaletsiz sağlandığı iddiasıyla eleştiri oklarının hedefi olan Köyleri Sulama Birliği seçimlerinde tarafların yan yana gelmemesi dikkat çekti. Kurtulan oy verme işlemine geçilmeden önce yaptığı konuşmada Sulama Birliğinden yararlanan köy ve beldelere eşit hizmet verilmediğine işaret ederek, Birliğin sadece bir beldeye ait olmadığını dile getirdi. Toplantıya katılanlar Kurtulan’ın bu konuşmasını kendisini desteklemeyen AKP’ye ve Birliğin eski Başkanı Mehmet İren’e verilmiş bir mesaj olarak değerlendirdiklerini söylediler.
56 delegenin oy kullandığı seçimlerde arkasına parti desteği alan AK Parti Tepecik Belde Başkanı Metin Boru en yakın rakibi Kurtulan’ı büyük oy farkı ile saf dışı bırakarak Sulama Birliği’nin yeni Başkanı oldu.
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın 14, Ömer Faruk Ertuğrul’un 2 oy aldığı seçimlerde Metin Boru’ya 40 oy çıktı.
Seçimin ardından Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Köyleri Sulama Birliği’nin yeni Başkanı Metin Boru’yu kutladı ve hiçbir AKP’li ile görüşmeden salonu terk etti.
14 köy, 2 belde ve Mustafakemalpaşa’nın merkezinde yaklaşık 165 bin dekar arazinin sulama hizmetini gören Birlik yapılan seçimlerin ardından encümen üyelerini de belirledi.
Meclis Başkan Vekilliği’ne Gürsal Tanaydın’ın getirildiği oylamada;
Bakırköy’den Orhan Kamaş, Ormankadı’dan Kerim Aydemir, Karaoğlan’dan Kemalettin Demir, Yamanlı’dan Sedat Kahraman, Çördük’ten Osman Turan ve Aralık’tan Hüseyin Kahraman encümen üyeliğine seçildiler.
Su kullanımı toprak ağalarına bırakılmasın!
Daha sonra devam eden toplantıda başkan maaşının belirlenmesi sırasında kısa süreli tartışmalar yaşandı. Bu konuyla birlikte sulama ücretlerinin belirlenmesi Kasım ayındaki toplantıya bırakıldı.
Birlikten yararlanan bazı çiftçiler başkanın su dağıtımında adaletli davranmasını isterken, “ Kuraklık yaşanan bölgelerde yerinde incelemeler yapılarak yaşanılan sorunlar görülmelidir. Su kullanımı toprak ağalarına bırakılmamalıdır”diyerek uyarıda bulundular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.